Lefkoşa Belediye Tiyatrosu (LBT ) ile Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nin ilk kez birlikte tiyatro oyunu sahneleyecek.

“Tekerlek İzleri” isimli oyun 13 Mayıs’ta seyirciyle buluşacak. Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nin Onursal Başkanı Mustafa Çelik anısına sahnelenecek tiyatro oyunu Mayıs ayı boyunca her Çarşamba ve Perşembe akşamı izleyiciye sunulacak.

Oyundan elde edilecek tüm gelir Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ne kalacak.

Oyunun biletleri, oyunun sahneleneceği Lefkoşa Türk Belediyesi Tiyatrosundan ve oyun günü girişte gişelerden temin edilebilecek.

Belediyeden verilen bilgiye göre, konuyla ilgili basın toplantısında konuşan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Dernekle uzun süredir programsal işbirliği üzerinde çalışma yaptıklarını ifade ederek, belediye içerisinde en yakın zamanda engelsiz birimi oluşturacaklarını söyledi.

Harmancı, “Birebir ve günlük hayatın tümünü ele alan uygulamalar çalışacağız ama bugün bir mihenk taşı. Sadece engellerin seyirci değil, aktif katılımcı da olabilecekleri hayatın sanatın ve kültürün her alanında bir paydaş birer sahip oldukları gerçeğinden hareketle önemli bir adım atılıyor. Bu ülkemizde bir ilk” dedi.