Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nin ortak çalışmasıyla engellilerin sorunlarını anlatan “Tekerlek İzleri” oyunu Ankara’da da sahnelendi.

Belediye Tiyatrosu’ndan yapılan açıklamaya göre, 2011’de hayatını kaybeden Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği eski Başkanı Mustafa Çelik anısına ithaf edilen ve Cumhurbaşkanlığı’nın katkılarıyla ilk yurtdışı turnesini yapan “Tekerlek İzleri” oyunu Yaşar Ersoy tarafından yönetiliyor.

Orkun Bozkurt ile Aysan Özcezarlı tarafından yazılan oyunu; KKTC’nin Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca da izlerken Ankara’daki engelli dernekleri üyeleri, Ankara’da öğrenim gören Kıbrıslı Türk öğrenciler ve tiyatroseverler de oyuna ilgi gösterdi.

KKTC’nin Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve LTB Başkanı Mehmet Harmancı birer konuşma yaparken Başkan Fethi Yaşar ekibi tebrik edip, oyunun yönetmeni Yaşar Ersoy’a plaket takdim etti ve ekibe çiçek verdi.

1444390849.jpg

1444390850.jpg

1444390851.jpg