LTB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Orkun Bozkurt ve Aysan Özcezarlı’nın yazdığı, Yaşar Ersoy’un yönettiği “Tekerlek İzler” oyununda komik ve duygusal anlar birlikte yaşanırken, oyunda rol alan Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun sanatçılarıyla, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği üyeleri oyun sonrasında uzun süre alkışlandı.

2011’de hayatını kaybeden Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği eski Başkanı Mustafa Çelik anısına ithaf edilen ve sponsorluğunu Kuzey Kıbrıs Turkcell’in yaptığı oyunu; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ve LTB Meclis üyeleri de izledi.

AKINCI:“İSTEYECEĞİZ VE BAŞARACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı yaptığı konuşmada, oyunu izlerken hep birlikte gerçeklerle yüzleştiklerini belirterek, oyuncuların giydikleri kıyafette yazan “Sevgi her engeli aşar” yazısının alınması gereken esas mesaj olduğunu, bu konuda 7’den 70’e herkese görev düştüğünü kaydetti.

Akıncı, toplumda, engelliler için tüm engellerin kaldırılması gerektiğini vurgulayarak, “İsteyeceğiz ve başaracağız” ifadesini kullandı.

HARMANCI: “YÜZLEŞMEK GEREKLİ”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı da, oyunun dört mevsim gibi olduğunu ve çok farklı duyguları yaşadıklarını söyleyerek, “Herkesin yüzleşmesi gerekir. Kendimizin, kurumların ve devletin engellilerle ilgili olarak yüzleşmesi gerekiyor. Önyargılarımızı ve engellerimizi içimizden başlayarak yıkabiliriz. Oyunla bu camiaya ve topluma büyük hizmetler yapmış eski başkan Mustafa Çelik’i de anmış oluyoruz. Katkı koyan herkese teşekkür ederim” dedi.

ERSOY: “TOPLUMSAL SORUMLULUK İLE OYNADIK”

Oyunun yönetmeni Yaşar Ersoy, oyunu yazan Orkun Bozkurt ve Aysan Özcezarlı’ya teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Sağlam yüreklerin elinden çıkan bu metni, tiyatro olarak sosyal sorumluluğun ötesinde bir ruh ve toplumsal sorumluluk ile çalışarak dernek üyesi, engelli arkadaşlar ile birlikte sahneledik” ifadelerini kullandı.

KİBRİT: “ASIL MESELE ENGELLEYEN DUVARLARIN YIKILMASI”

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, engellilerin toplumda birçok duvarla karşılaştıklarını ifade ederek, asıl engeli oluşturan duvarların yıkılması gerektiğini kaydetti.

Bu oyunu Mustafa Çelik’e adadıklarını belirten Kibrit, ülkede bir ilk olan bu oyunu Mustafa Çelik’in ruhunu hissederek oynadıklarını vurguladı.

Belediye Başkanı Harmacı, LBT ve arkadaşlarına katkıları için teşekkür eden Kibrit, oyunda yer almanın kendisi için de büyük bir gurur olduğunun altını çizdi.
 
KARAATMACA: “DESTEK VARSA ENGEL YOK”

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, şirket olarak her zaman farkındalık yaratma ve engellilerin engellerinin kaldırılması için çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu projede de yer almaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Karaatmaca konuşmasına, “Destek varsa engel yok” diyerek son verdi.

OYUN HER ÇARŞAMBA VE PERŞEMBE AKM’DE

Gece, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği tarafından katkı koyanlara plaketlerin verilmesi ile sona erdi.

Engellilerin sorunlarını yansıtırken, izleyenleri yaşanan gerçeklerle yüzleştirip, hem düşündüren hem de güldüren tek perdelik oyun, her çarşamba ve perşembe saat 20:30'da Lefkoşa AKM’de  sunulacak. Geliri Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ne kalacak oyunun biletleri Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'ndan ve oyun gecesi gişeden temin edilebiliyor.