Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’nın ev sahipliğinde düzenlenen TÜRKSOY Opera Günleri çerçevesindeki konser, Gazimağusa Belediyesi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin katkılarıyla Kültür Dairesi tarafından organize edilecek.

Haziran ayında hayatını kaybeden Kıbrıslı Türk Ankara Devlet Opera ve Balesi Opera Sanatçısı Cemaliye Kıyıcı’ya ithaf edilen 19. TÜRKSOY Opera Günleri konserlerinde KKTC’yi Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Opera Şan Bölümü Öğrencisi Bas-Bariton Emre Özarabacı temsil edecek.

Türk dünyasının önde gelen opera sanatçılarının sahne alacağı konserlerde, Azerbaycan’dan Tenor Azar Zeynelov ve Soprano Afaq Abbasova Budagova, Kazakistan’dan Soprano Aizada Kaponova, Kırgızistan’dan Tenor Almazbek Istambaev ve Soprano Ayzirek Momunova, Türkiye’den Tenor Hüseyin Likos, Rusya Federasyonu’na bağlı Saha-Yakut’tan Bariton Aleksandr Emelianov ve Soprano Margarita Martynova ile Başkurdistan’dan Soprano Elvira Fatykhova yer alacak.

Opera sanatçıları Kazakistan’dan gelen Piyanist İrina Kurguzkina ve Türkiye’den gelen Piyanist Yulia Bapova eşliğinde dünya klasikleri ile ülkelerinin ulusal opera aryalarından örnekler sunacaklar.

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRKSOY ve TC Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün işbirliğinde ve Kültür Dairesi’nin koordinasyonu ile düzenlenen konserler Othello Kalesi ile Bellapais Manastırı’nda saat 20.00’de başlayacak ve ücretsiz izlenebilecek.