Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek 19. TÜRKSOY Opera Günleri konserleri 8 Ekim Cumartesi günü başlıyor.

Konserlerde sahne alacak sanatçılar KKTC’ye gelmeye başladı.

Kültür Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye ile Rusya Federasyonu’na bağlı Saha Yakut ve Başkurdistan’dan ülkeye  gelen solist ve piyanist sanatçılar, 8 Ekim Cumartesi akşamı Gazimağusa’da Othello Kalesi’nde, 9 Ekim Pazar akşamı da Bellapais Manastırı’nda gerçekleşecek 19. TÜRKSOY Opera Günleri konserlerinde sahne alacaklar.

Kültür Dairesi’nin koordinasyonu ile organize edilen ve geçen  haziran ayında hayatını kaybeden  Ankara Devlet Opera ve Balesi Sanatçılarından Kıbrıslı Türk Opera Sanatçısı Cemaliye Kıyıcı’ya ithaf edilen 19. TÜRKSOY Opera Günleri konserlerine bu yıl KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası da konuk oluyor.

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Opera Şan Bölümü Öğrencisi Bas-Bariton Emre Özarabacı’nın KKTC’yi temsilen yer alacağı konserlerde, Azerbaycan’dan Tenor Azar Zeynelov ve Soprano Afaq Abbasova Budagova, Kazakistan’dan Soprano Aizada Kaponova, Kırgızistan’dan Tenor Almazbek Istambaev ve Soprano Ayzirek Momunova, Türkiye’den Tenor Hüseyin Likos, Rusya Federasyonu’na bağlı Saha-Yakut’tan Bariton Aleksandr Emelianov ve Soprano Margarita Martynova ile Başkurdistan’dan Soprano Elvira Fatykhova solist olarak sahne alacaklar. Opera sanatçıları Kazakistan’dan gelecek Piyanist İrina Kurguzkina ve Türkiye’den gelecek Piyanist Yulia Bapova eşliğinde dünya klasikleri ile ülkelerinin ulusal opera aryalarından örnekler sunacak.

19. TÜRKSOY Opera Günleri kapsamında Othello Kalesi ve Bellapais Manastırı’nda düzenlenecek konserler halka açık ve ücretsiz olup saat 20.00’de başlayacak.