Cuma günü saat 13.30’da Kaymaklı Lemar Cineplex’te Tamer Garip’in yönettiği “Kod Adı Venüs”  filmiyle başlayacak festival, 16.15’te Kaymaklı Lemar Cineplex’te yönetmenliğini Yeliz Shukri’nin yaptığı “MURID” ve Mağusa Lemar Cineplex’te “Finding Family” filmleriyle devam edecek. Filmlerin gösterimlerinden sonra 3 filmin yönetmeni de soru cevap bölümünde halkla buluşacak.

Kaymaklı Lemar Cineplex’te 18.30’da Erol Mintaş’ın yönettiği “Song of My Mother-Annemin Şarkısı” filmi gösterilecek, filmden sonra soru cevap bölümünde sanatseverler Erol Mintaş ve Feyyaz Duman’la sohbet edebilecek.

Gazimağusa Lemar Cineplex’te Ayşe A. Altunç’un yönettiği “The September Women -Eylül'ün Kadın Yüzleri” ve Girne Lemar Cineplex’te Peter Fudakowski’nin yönetmenliğini yaptığı “Secret Sharer” filmleri gösterilecek.

Kaymaklı Lemar Cineplex’te saat 21.00’de  “Little Happiness-Uzun Yol”,  Gazimağusa Lemar Cineplex’te saat 21.00’de “Akamas”, Girne Lemar Cineplex’te saat 21.00’de Stefan Georgiou’nun yönettiği “DeadCat” adlı filmler sanatseverlerle buluşturulacak.

Festival’in ilk gününde ayrıca Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin salonunda 11.30’da Anna Chernakkova’nın yönettiği “Season of Mists”, 16.30’da Olli Waldhauer ve Farid Eslam’ın yönetmenliğini yaptığı “Istanbul United” filmleri gösterilecek.

“GOETHE INSTITUT’TE 2 FİLM BİRDEN”

Goethe Institut’te de saat 19.00’da yönetmen koltuğuna Chanoch Ze’evi’nin oturduğu “Hitler's Children” ve 21.00’de de yönetmenliğini Rick Ostermann’ın yaptığı “Wolfskinder” filmleri izleyicileriyle buluşacak.

“ÜNİVERSİTE VE ARA BÖLGEDE ÜCRETSİZ”

Festival kapsamında ayrıca birçok filmin yönetmeniyle ve oyuncularıyla soru cevap kısımları da gerçekleşecek.

Festival için Lemar gişelerinde tam bilet fiyatları 10 Türk Lirası olarak belirlenirken indirimli bilet (öğrenci, engelli, 65 yas üstü) 5 Türk Lirası, kombine bilet ise 85 Türk Lirası olacak.

Festivalle ilgili detaylı bilgi için www.goldenislandfilmfestival.org adresi ziyaret edilebiliyor.