Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, proje koordinatörlüğü ve küratörlüğünü Kıbrıslı Türk Ressam İpek Denizli Karagöz yapacak.

Etkileşimli Drama Derneği’nin işbirliğinde ve Girne Belediyesi’nin desteğinde yapılacak Sanat Buluşmasına KKTC’den Bedia Kale, Nilgün Güney, Bahar Çıralı, İpek Denizli Karagöz ve Zühre Özkaraman, Belçika’dan Carla Ferilli, Bosna’dan Meliha Teparic, Slovenya’dan Agata Povlovec, Hindistan’dan Poonam Chandrika Tyagi, Türkiye’den Emine Tokmakkaya ile Şefkat İşlegen ve Ukrayna’dan da Nataliya Tarnay ve Anton Ryzhykh olmak üzere toplam 13 sanatçı katılacak. 

“Sanatın ve kültürün uluslararası boyutlara taşınması, kadının ve sanatın toplumdaki yerinin bir kez daha görülmesi” amacıyla düzenlenecek “II. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması” dünya emekçi kadınlar gününe vurgu yapmak hedefiyle gerçekleştirilecek.

Sanat buluşması; 10 Mart Salı günü Girne’de Oğuz Veli Ortaokulu’nda, 09.30-13.00 saatleri arasında, sanatçıların basına tanıtımı, Etkileşimli Drama Derneği’nin öncülüğünde gerçekleştirilecek oyunlar ve sanatçıların öğrencilerle birlikte yapacağı duvar resim projesi ile başlayacak.

Sanat buluşması çerçevesinde yapılacak çalışmalar duvar resim projesinin ardından aynı gün Girne Halk Kütüphanesi’nde başlayacak.

Dört gün sürecek sanat çalışmaları, halka açık olarak ve arzu edenlerin gözlemleyebileceği açık atölye etkinliği şeklinde yapılacak.

Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması kapsamında yapılacak sanat çalışmaları sonucunda ortaya çıkacak eserler, Girne Halk Kütüphanesi Sergi Salonu’nda sergilenecek.

Açılışı, 14 Mart saat 18.30’da yapılacak sergi, 20 Mart tarihine kadar ziyaret edilebilecek.