15. Zeytin Festivali kapsamında düzenlenen “5. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması”na eser kabulü başladı. Yarışmaya 30 Nisan’a kadar başvuru kabul edilecek.

Girne Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği işbirliğinde düzenlenen yarışmada, birinciye bin Euro + Altın Zeytin, ikinciye 800 Euro + Gümüş Zeytin, üçüncüye 600 Euro + Bronz Zeytin verilecek. 6 çizere ise “özel ödül” olarak Bronz Zeytin dağıtılacak.

Eserler, “Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği, 5. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması, Posta Kutusu: 87 Lefkoşa – Kuzey Kıbrıs” adresine gönderilebilecek. Bu arada yarışmaya katılım koşullarıyla ilgili daha fazla bilgi http://www.zeytinkarikaturleri.com adresinden alınabilecek.

Girne Belediyesi, geçen yıl 56 ülkeden 2459 eserle 27 çizerin katıldığı yarışmaya, yurt içinden ve yurt dışından başvuru kabul edilecek.

Açıklamada, yarışmada, ödül kazanan eserler yanında seçici kurulun uygun göreceği eserlerin de bir albüm halinde yayınlanacağı ve 15’inci Zeytin Festivali kapsamında Girne Belediyesi önünde sergileneceği kaydedildi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü yarışmayla ilgili açıklamasında, Girne Belediyesi ve Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’nin istisnasız her hafta rutin olarak sürdürdüğü toplantıların, bu yarışmaya verdikleri değer, kararlılık ve ciddiyetin göstergesi olduğunu ifade etti.

Güngördü, ayrıca geçmiş yönetim tarafından basılmayan karikatür albümünün de basılması ve emek veren sanatçıların halkla buluşması için belediye meclisinden, kültür komitesinden ve yarışma kurulundan karar üretildiğini ve yazılı tarihe bir kaynak bırakılacağını kaydetti.