İsmet Vehit Güney Sanat Merkezi’nde yer alan sergi, Cumhurbaşkanı’nın eşi Meral Eroğlu tarafından açıldı. Sadece dün akşam açık kalan ve izleyicilerin beğenisine sunulan sergideki fotoğrafların satışı, sergi sonunda  Kanser Hastalarına Yardım Derneği (KHYD) Umut Eğitim ve Kültür Evi yararına yapıldı.

1413355413.jpg

Dün akşam satılmayan fotoğraflar, Umut Eğitim ve Kültür Evi’nden 50 TL’ye satın alınabilecek.

Serginin açılışında sırasıyla, Umut Eğitim ve Kültür Evi Sorumlusu Gökhan Gökberk, Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, Fotoğraf sanatçısı Gökhan Saymaz, ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu birer konuşma yaptı.

GÖKBERK

Umut Eğitim ve Kültür Evi Sorumlusu Gökhan Gökberk konuşmasında, Umut Eğitim ve Kültür Evi’nin KHYD’ye bağlı, kanser hastalığını yenmiş ya da tedavisi devam eden  çocuklar ve gençlerin kendilerini geliştirebilmeleri, özgüvenlerini sağlamak ve moral depolamaları için faaliyet gösteren bir merkez olduğunu söyledi.

Günden güne artan kanser vakalarına karşın daha fazla umut ışığı olabilmek adına bu serginin düzenlendiğini ifade eden Gökberk, sergiye emeği geçen herkese teşekkür etti.

KOCAİSMAİL

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail de, derneğin, 21 yıllık geçmişi olduğunu ve bu süre içerisinde Meral Eroğlu’nun hangi mevkide olursa olsun  “sivil toplumun annesi” olarak hep yanlarında olduğunu söyledi.

Fotoğraf sanatçısı Gökhan Saymaz’ın birilerine yardım edebilmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Kocaismail, “Böyle gençlerimiz ve  böyle büyüklerimiz oldukça kesinlikle kanser bizi vursa da biz onu silkelemeyi biliyoruz” diye konuştu.

SAYMAZ

Fotoğraf Sanatçısı Gökhan Saymaz  da, çok heyecanlı olduğunu ama  bu sergiden dolayı aynı zamanda çok da mutlu olduğunu söyledi. Saymaz, açılışı yapacağı için Meral Eroğlu’na, fotoğrafların baskılarını yapan Oral Fotoğrafçılık Direktörü Metin Oral’a ve yanında olan herkese teşekkür etti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu da, çok güzel bir amaç için bir araya geldiklerini söyledi ve bu birlikteliği gençlerin sağlamasının öneminin ayrı olduğunu, kendisini çok duygulandırdığını ifade etti.

Her zaman, her ne görevde olursa olsunlar derneklere destek vermeye,  katkı koymaya hep hazır olduklarını da belirten Eroğlu, sergiye katılan  ve katkı veren herkese teşekkür etti.