Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, Uyuşturucu Sigara ve Alkolle Mücadele Derneği (USAM) ve Kıbrıs Yeşilay’ın işbirliğinde “26 Haziran, Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” dolayısıyla, “Uyuşturucuya Değil Yaşamın Güzelliklerine Sarılalım” sloganı ile düzenlenen fotoğraf  yarışmasına başvurular devam ediyor.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, renkli olmak üzere tek kategoride düzenlenen yarışmaya başvurular 19 Haziran Cuma günü tamamlanacak.

Yarışmaya gönderilecek fotoğraflar, YDÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğurcan Akyüz, Fotoğraf Sanatçısı Kadir Kaba ve Oral Fotoğrafçılık Direktörü Metin Oral’dan oluşan jüri tarafından değerlendirilecek.

Dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserler 26 Haziran–3 Temmuz tarihleri arasında Saçaklı Ev’de sergilenecek.

Seçici Kurul’un sergilemeye uygun bulduğu eserler organizasyon tarafından bastırılacak olup katılımcılardan herhangi bir bedel tahsil edilmeyecek.

Yarışmaya başvuracak her katılımcı, üzerinde 7 rakamdan oluşan bir rumuzun yazacağı kapalı zarf içerisinde, üzerinde aynı rumuzun yazacağı CD’yi  “Alındı Belgesi” karşılığında Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’na teslim edecek.

Ayrıntı ve şartname aynı adresten temin edilebilecek. Zarf içerisinde ayrıca, katılımcının adı, soyadı, ev ve işyeri, (varsa) GSM telefon numaraları ve e- mail adresini içeren A4 sayfasının yarısını geçmeyen tarih, olay esasına dayanan, fotoğraf sanatı esaslı ve katılımcının son üç yıl içerisinde yer aldığı etkinlikleri içeren özgeçmişi ile KKTC Kimlik Kartı fotokopisi yer almalı.

Açıklamaya göre, Seçici Kurul üyeleri tarafından sergilenmeye değer bulunan eserler içerisinden, 3 tanesine sıralama yapılmaksın Başarı Ödülü verilecek. En fazla eseri sergilemeye değer bulunmuş katılımcıya teşvik amaçlı ödül verilecek.