Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin uygulamaya koyduğu, vakıf kültürünü öğreten müzikli çocuk tiyatro oyunu; “Vakıf Dede” Lefke, Karpaz, Yenierenköy ve Geçitkale’de sahnelendi.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nden yapılan açıklamaya göre, sevme ve karşılık beklemeden iyilik yapma olan vakfı anlatan oyunu; Türkiye Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Çetin Azer Aras sahneye koydu.

Çeşitli vakıfların canlandırıldığı oyunda, vakfın ne anlama geldiğini öğrenen çocukların, “vakıf nedir?” sorusuna, “Vakıf insanları, hayvanları ve doğayı sevmektir; vakıf karşılık beklemeden iyilik yapmaktır; vakıf paylaşmaktır; vakıf insanlara faydalı olmaktır, vakıf hayvanları korumaktır, vakıf çevreyi temiz tutmak” şeklinde cevaplar verdikleri belirtildi.

1457260989.jpg

“Nasıl bir vakıf kurmak isterdiniz?” sorusunu ise öğrencilerin; “kıyafetleri yırtık olan çocuklara yardım için kıyafet diken, hayvan ve çevreyi koruyan, savaştan dolayı göçmen olmuş çocukları koruyan, yaşlılara bakım yapan, savaşları durduran barış sağlayan, sigara içmeyi önleyen ve ormanları temizleyen vakıf” şeklinde yanıtladıkları kaydedildi.

1457260992.jpg

1457260991.jpg