Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre sergi, 09.00-20.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Fotoğraf sanatını geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla gerçekleştirilen XXIV. Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi’yle ilgili açıklama yapan Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp; Kültür Dairesi’nin 24 yıldan bu yana düzenlediği etkinliği ilk kez Lefkoşa dışına taşımaktan ve ülkenin kültürel miras açısından en zengin şehirlerinden olan Gazimağusa’da da gerçekleştirmekten onur ve mutluluk duyduklarını belirtti.

Tunçalp,  XXIV. Devlet Fotoğraf Yarışması’nda ilk kez Rauf Raif Denktaş Özel Ödülü ve Kültür Dairesi Özel Ödülü verdiklerini ifade etti.

Tunçalp, etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı koyan Gazimağusa Belediyesi’ne, Kültür Dairesi personeline, seçici kurul üyelerine ve yarışmaya katılan tüm fotoğraf sanatçılarına teşekkür ederek, Kültür Dairesi’nin gerçekleştirdiği tüm etkinlikleri başkent Lefkoşa’nın dışında Gazimağusa, Girne ve Güzelyurt’a da taşımayı hedeflediklerini belirtti.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de, Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp’e XXIV. Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi’ni Gazimağusa’ya da taşıdıkları için teşekkür ederek, dairenin gerçekleştireceği tüm etkinliklere destek olup katkı koymaya hazır olduklarını vurguladı.

Gazimağusa Belediyesi olarak kültür sanat etkinliklerine büyük önem verdiklerini ifade eden Arter, sanata katkılarının süreceğini belirtti.