Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Dentaş ile eşi Müge Denktaş tarafından gerçekleştirilen açılışta, Seçici Kurul tarafından başarılı bulunan fotoğrafçılara ödülleri de verildi.

Sergi 2 Ocak 2015 tarihine kadar mesai saatleri içerisinde ziyarete açık olacak. Dün geceki açılış töreninde İsmet Aşıksoy ve Erbay Geceyatmaz’dan oluşan Grup Pasadembo ile  Opera Sanatçısı Sporano Laden İnce müzik dinletisi sundu.

DENKTAŞ

Serdar Denktaş açılışta yaptığı konuşmada, fotoğrafçılığın ilk bakışta herkesin yapabileceği bir dal olarak görülebildiğini ancak iyi çalışmaların yetenekli kişiler tarafından üretilebileceğini ifade etti.

Sergilenen çalışmaların hepsinin ödüle layık olduğunu düşündüğünü belirten Denktaş, tüm yarışmacıları çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Kültür Dairesi’nin düşük bir bütçe ile çalıştığını da kaydeden Denktaş, Daire personelinin büyük bir özveri ile çalıştığını belirtti.

TUNÇALP

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp ise “Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi, Kıbrıs Türk fotoğraf sanatçılarının çalışmalarını desteklemek, sanat ortamına canlılık kazandırmak ve fotoğraf sanatının yaygınlaşmasını sağlamayı hedef almaktadır” dedi.

İlk kez bu yıl üç kategoride ödül verilediğini kaydeden Tunçalp, buna ek olarak bu yıl yine ilk kez geride geniş bir fotoğraf arşivi miras bırakan Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ile Kültür Dairesi Özel Ödülü için de değerlendirme yapıldığını söyledi.

Fotoğraf sanatının teknoloji ile gelişen bir dal olduğunu kaydeden Tunçalp, pek çok Kıbırslı Türk fotoğrafçının yurt dışında katıldığı yarışmalarda ödüllere layık görüldüğünü bu sayede ülke isminin de başarı ile tanıtılmış olduğunu ifade etti.

ÖDÜLLER

Siyah Beyaz kategorisinde “Saat Tamircisi” isimli çalışmasıyla Mehmet Gökyiğit’e başarı ödülü, “Asrın Ocağı” isimli fotoğrafıyla Ediz Tuncel’e mansiyon ödülü; renkli (serbest) kategorisinde “Deve Aşkı” isimli fotoğrafıyla Buket Özatay’a başarı ödülü, “5” isimli çalışmasıyla Ahmet Dağbaşı’na mansiyon ödülü; doğa kategorisinde ise “Invension” isimli çalışmasıyla Hasan Bağlar’a başarı ödülü, “Çiy Damlaları” çalışmasıyla da Mustafa Evirgen’e mansiyon ödülü verildi.

Rauf Raif Denktaş Özel Ödülü’ne Arif İşgüzar’ın “Kelebek” isimli fotoğrafı, Kültür Dairesi Özel Ödülüne ise Mehmet Gökyiğit’in “The Photographer” isimli eseri layık görüldü. En çok fotoğrafı sergilenmeye layık görülen sanatçı ise Mustafa Evirgen oldu.

Sergide siyah/beyaz kategorisinde 18, doğa fotoğrafı kategorisinde  30, renkli kategoride ise 20  fotoğraf sergileniyor.