Müge Denktaş himayelerinde bugün saat 11.00’de Saçaklı Ev’de gerçekleşen serginin açılışına; Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş'ın eşi Nesrin Savaş, diğer komutan eşleri, Başbakan Yardımcılığı Genel Koordinatörü Orçun Kamalı, Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık Müdürü Salih Canseç, Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, Başbakan Yardımcılığı Özel Kalem Müdürü Çelebi Ilık, Kooperatif Şirketler Mukayyidi Hasan Solyalı, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli, DP Ulusal Güçler Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Erol Aktoprak, bazı daire müdürleri, Kooperatif Yöneticileri ve üyeleri ile çok sayıda el sanatları severler katıldı.

 

 

 

MÜGE DENKTAŞ: “TOPLUMLARIN REFAH SEVİYESİ, KÜLTÜRLERİNE SAHİP ÇIKMALARIYLA ÖLÇÜLÜR”

DENKTAŞ: “EL EMEĞİ VE GÖZ NURUNA BÜYÜK SAYGI DUYUYORUZ”

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın eşi Müge Denktaş da buradaki konuşmasında; gelenek, görenek ve el emeğimizi büyük fedakarlıklarla bugüne taşımak için çaba gösteren değerli kadınlara ve kooperatife teşekkür ederek başladı.

“Toplumların refah seviyesi, kültürlerine sahip çıkmalarıyla ölçülür. Bu da bizim için çok önemli bir faktör” diye Müge Denktaş, el emeği ve göz nuru ile işlenen herşeye büyük bir saygı duyduklarını ve el emeğinin kendileri için en büyük hediye olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın eşi Müge Denktaş serginin bir başka değerinin ise, üreten kadınlarımıza satış imkanı sunarak, ekonomik katkı sağladığını açıkladı.

AKTOPRAK: “AMACIMIZ BİR YANDAN GEÇMİŞTEKİ DEĞERLERİMİZ VE KÜLTÜRÜMÜZÜN GELECEK NESİLLERE AKTARILMASINI SAĞLAMAK, DİĞER YANDAN KIBRIS TÜRK KADININ YETENEĞİ, ZARAFETİ VE YARATICILIĞINI SAĞLAMAKTIR”

El Sanatları Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Esen Yalın Aktoprak, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdikleri serginin amacının bir yandan geçmişteki değerlerimiz ve kültürümüzü gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak, diğer yandan Kıbrıs Türk Kadınının yeteneği, zarafeti ve yaratıcılığını gözler önüne sermek olduğunu söyledi.

Aktoprak: “kırsal kesimlerde yaşayan kadınlarımızın, el emeği ve göz nuru harcayarak yaptıkları ve geçmişteki değerlerimiz ile kültürümüzün gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan el sanatları sergisinde sergilenen eserler, kadınımızın yeteneklerini, zarafetini ve yaratıcılığını da yansıtmaktadır.”

El Sanatları Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Esen Yalın Aktoprak, bu yıl sergiye neden “Yaşayan Geleneklerimiz” adını verdiklerini de şu sözlerle açıkladı; “bu yıl ki sergimizde geçtiğimiz yıllardan farklı olarak, çeşitli el sanatlarını  yapan yetenekli  ellerin ve ustaların işlerini nasıl yaptıklarını  izleme fırsatı  bulacaksınız. Bu nedenle sergimize ‘Yaşayan Geleneklerimiz’ adını verdik.”

AKTOPRAK: “SERGİDE YAPILACAK HER ALIŞ VERİŞİN KOOPERATİFE VE EL EMEĞİ İLE GEÇİMİNİ SAĞLAYAN KADINLARA KATKI SAĞLAYACAĞI UNUTULMAMALI”

Yılbaşı nedeniyle özel indirimli satışlarında yapılacağını duyuran Esen Yalın Aktoprak, satılan ürünleri  işaretleyerek sergi sonunda satın alanlara teslim edeceklerini söyledi.

Aktoprak ayrıca sergide yapılacak her alış verişin kooperatife ve el emeği ile geçimini sağlayan kadınlara katkı sağlanacağının da unutmamasını istedi.

El Sanatları Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Esen Yalın Aktoprak, serginin gerçekleşmesi için öncelikle el emeğini ve göz nurunu esirgemeden büyük bir özveriyle çalışan üyelere ve kadınlara teşekkür ederken, serginin gerçekleşmesi  için herzaman yanlarında olan ve desteğini esirgemeyen Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ve eşi Müge Denktaş’a, Saçaklı Evi tahsis ederek her türlü taleplerine büyük bir özveriyle karşılayan Eski Eserler Dairesi Müdürü Fuat Azimli ile daire personeline, Kooperatifin yaşaması için her türlü kolaylığı sağlayarak destek veren Kooperatifler Mukayyidi Hasan Solyalı, Kooperatif Müfettişlerine sonsuz şükranlarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından kurdeleyi; Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın eşi Müge Denktaş, Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş'ın eşi Nesrin Savaş ile El Sanatları Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Esen Yalın Aktoprak birlikte kesti.

Sergiyi gezilmesinin ardından, kokteyle geçildi.

Yılbaşı nedeniyle özel indirimli satışında yapılabildiği sergi 27 Aralık Cumartesi gününe kadar 09.00-17.00 saatleri arasında gezilebilecek.