MAGEM İnsan Hakları Birimi tarafından yapılan açıklamaya göre, ilk eğitim grubu 25 katılımcının katılımıyla Mağusa’da gerçekleşiyor.  Verilen eğitimlerde, ilk gün, katılımcıların insan hakları meselelerine yönelik anlayışları ele alındı. İkinci gün insan hakları ve ayrımcılık konusunda kapsamlı bilgilendirme yapılırken, eğitimlerin üçüncü gününde ise insan hakları savunuculuğu üzerine katılımcılar bilgilendirilecek.

MAGEM İnsan Hakları Birimi’nin yaptığı açıklamaya göre eğitimler sonrasında, insan hakları savunuculuğu yapacak gençlik gruplarına 1000 ile 4000 euro arasında hibeler sağlanacak. Bu doğrultuda MAGEM, İnsan Hakları çerçevesinde çeşitli konularda farkındalık yaratılması için gençlerin kendi fikirlerini uygulamalarına fırsat yaratılacağını bildirdi. 
Youthopia projesi dahilinde yapılan İnsan Hakları eğitimleri önümüzdeki günlerde de devam edecek. Bir sonraki eğitim yine Mağusa’da MAGEM’in Bandabuliya’daki adresinde 23-24-25 Ekim tarihinde gerçekleşecek. Lefkoşa Eğitimleri ise 27 Ekim tarihinde başlayacak. Yapılan açıklamaya göre Lefkoşa’daki eğitimlerin tarihleri birinci grup için 27-28- 29 Ekim ve ikinci grup için 30 – 31 Ekim ve 1 Kasım olarak belirtildi. Lefkoşa’daki eğitimlere katılmak isteyenlerin kayıt olmak için [email protected] adresine e-mail gönderebilecekleri veya 00905338775472 numaralı telefonu aramaları gerektiği söylendi.