Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber "Şiirlerle Büyüsün Çocuklar" adlı şiir kitabı yazarı Şirin Zaferyıldızı'nı kabul etti.

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Meclisi Başkanı'na çocuk şiir kitabını sunan Zaferyıldızı kabulde yaptığı konuşmada,  bugüne kadar 7 adet şiir kitabı bulunduğunu bu kitapla ilkokul çağında olan çocukların şiiri sevmeleri ve şiirle günlük yaşama ve ülkelerine dair güzellikleri bulmalarını arzuladığını belirtti.

Meclis Başkanı Siber de konuşmasında, günümüzde çocukların gelişen teknoloji ile kitaplardan kopma aşamasına geldiğini ve gerek hikaye gerekse şiirleri sadece okul saatleri içerisindeki kısıtlı zamanda okuduklarını belirtti.

Şiirin çocukların eğitim sürecinde hayal güçlerini de geliştirdiğini söyleyen Siber, şiirin dili, düşünceyi, eleştirel düşünmeyi, yaratıcılığı, duyuları, duyguları, müzik ve ritmi aynı anda etkili bir şekilde bir araya getirmesi nedeniyle yazma öğretiminin başarısındaki rolünün çok büyük olduğunu ifade etti.

En etkili yazın türü olan şiire eğitim-öğretim programlarında yeterince yer verilmesi gerekliliğini de belirten Siber, Şirin Zaferyıldızı'nı bu çalışmasından dolayı tebrik etti.

Siber, Cumhuriyet Meclisi Cengiz Ratip Kütüphanesi'nde de bu kitapların yer almasından memnuniyet duyacağını da  söyledi.