Kıbrıslı Türk Yönetmen Derviş Zaim, belediye bünyesinde sinema konusunda neler yapılabileceğini görüşmek için Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyaret etti.

Gazimağusa Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, belediye bünyesindeki Mağusa Gelişim Akademisi’nde (MGA) sosyal sorumluluk projeleri ve kültür-sanat çalışmaları yanında sinemayla ilgili çalışmalar yapılması da planlanıyor.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Gazimağusa’nın yetiştirdiği başarılı yönetmen Derviş Zaim’in yaptığı çalışmaları gurur duyarak izlediklerini ifade ederek, sürekli temasta oldukları yönetmen ile şehirde sinema kültürünün geliştirilmesi, sinemada başarılı gençler yetiştirmek için çalışma yapacaklarını kaydetti.

Arter, bu konuda üzerlerine düşenleri yaparak ilerleyen zamanlarda bir program dahilinde çalışmaları şekillendireceklerini söyledi.

Kıbrıslı Türk Yönetmen ve Senarist Derviş Zaim de, Gazimağusa’nın uzun yıllar yaşadığı bir yer olduğunu ifade ederek, belediye başkanının kendisine yaptığı davete icabet ederek kentle ilgili bir şeyler yapacak olmasından mutluluk duyacağını belirtti.

Zaim, kültür kenti Gazimağusa’nın sinema alanında yapacakları çalışmanın iyi sonuçlar doğurmasını diledi.