Evlerimizi ve ofislerimizi çeşit çeşit güzel bitkiler ve çiçeklerle canlandırmayı çok seviyoruz. Ama acaba onları doğru ısıda tutuyor muyuz? Sularını yeterli veriyor muyuz? Fazla sulama da, susuz kalma da bir bitkiye aynı derecede tehlike yaratabilir. İşte Grovio ismindeki bu akıllı cihaz bunların hepsini kontrol ediyor ve bitkilerinizi otomatik sulayabiliyor.

Grovio ilk bakışta uzunca bir silindiri andırıyor. Ama içinde ışık, nem, ısı ve hareket sensörü var. Bunlar ile devamlı şekilde ortamın ısısını, nemini ve ışık miktarını ölçüyor. Ayrıca bağlantılı sulama aparatları sayesinde üç bitkinin kontrolünü yaparak yeterli su almalarını sağlıyor. Bunu da kendi içindeki 1.600 mililitrelik su haznesi ile yapıyor.

Bu akıllı sulama asistanı haznesineki su ile 45 güne kadar otomatik sulama yapabiliyor. Kendi akıllı telefon uygulamasını cihaza kablosuz bağlayıp bitkilerinizin ve ortamın durumunu ölçebilir, ortam çok sıcaksa veya çieğin toprağı çok nemliyse uyarı alabilirsiniz. Uygulamanın bir de ilginç özelliği var. Eğer Grovio'ya bağladığınız bitkilerinize isim verirseniz, suları bittiğinde veya çok fazla güneş vurduğunda uyarı mesajları sanki direk onlardan gelmiş gibi yollanıyor.

Eğer evinizde Amazon'un Alexa'sı veya Google'ın Home cihazı gibi bir dijital asistan kullanıyorsanız, Grovio'ya onlara bağlı şekilde sesle de kumanda edebilirsiniz. Akıllı uygulaması Apple'ın iPhone'larındaki asistan Siri ile de çalışıyor. Bu senenin Aralık ayında piyasada olacak cihazı şimdiden bir Kickstarter kampanyası ile 100 dolara önsipariş etmek mümkün.