2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Basketbol Takımı, hazırlıklarına İzmir'in Çeşme ilçesinde başladı.

Litvanya'nın ev sahipliğinden çekilmesinin ardından Fransa, Hırvatistan, Almanya ve Letonya'nın ortak organizasyonu ile düzenlenecek olan 2015 FIBA Erkekler Avrupa Şampiyonası'na katılacak olan A Milli Basketbol Takımı, turnuvanın hazırlıklarına İzmir'de başladı. Avrupa Şampiyonası'nda B Grubu'nda İzlanda, İspanya, Sırbistan, İtalya ve Almanya ile karşılaşacak 12 Dev Adam, ilk antrenmanını Çeşme Spor Salonu'nda gerçekleştirdi.

ATAMAN; "HEDEFİMİZ OLİMPİYATLAR"

13 oyuncunun katıldığı antrenmanda oyuncularına direktifler veren başantrenör Ergin Ataman, tatilden yeni çıkan oyunculara çok fazla yüklenmek istemediklerini belirtti.

Oyuncuların Çeşme kampında hem tatil hem de çalışma yapacağını anlatan Ataman, "Bu yıl kadromuzda ciddi anlamda bir revizyona girdik. Genç oyuncularımız var ama çok da önemli hedeflerimiz var. Çok zor bir gruptayız Avrupa Şampiyonası'nda ama bu gruptan çıkıp olimpiyatlara katılmak bizim en büyük hedefimiz. Geçen yıl Dünya Şampiyonası'nda ilk 8'e girdik, belki madalya alamadık ama Türkiye'de iyi bir izlenim bıraktık. İnşallah Çeşme kampı güzel bir başlangıç olur ve bu seferde hem madalyaya ulaşıp hem de olimpiyat vizesini alırız" dedi.

İTALYA'DA 12 GÜNLÜK KAMP

İtalya'da da 12 günlük bir dağ kampı yapacaklarını kaydeden Ataman, "Hem fizik kondisyon hem de taktik ağırlıklı çalışmalar yapacağız. Kampın sonunda iki de hazırlık maçı yapacağız. Daha sonra 11 hazırlık maçı oynayacağız. Yurtdışında turnuva oynayacağız, İstanbul'da iki hazırlık maçı oynayacağız ve Avrupa Şampiyonası'na hazırlanmaya çalışacağız" diye konuştu.

SİNAN GÜLER: "ZORLU RAKİPLER BEKLİYOR"

Olimpiyat yolunda Avrupa Şampiyonası'nın önemli olduğunu vurgulayan Sinan Güler de, "Zorlu bir süreç bizi bekliyor. Yaklaşık 1 ay antrenman yaptıktan sonra Berlin'de turnuvaya başlayacağız. Sezon biter bitmez ameliyat olmuştum, antrenmana başlamadım ama önümüzdeki 10 gün içinde göreceğiz durumu. Zorlu rakipler bizi bekliyor, biz de olabildiğince en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz" dedi.

OĞUZ SAVAŞ: "ADIM ADIM ÇALIŞACAĞIZ"

Önemli bir kamp döneminin başladığını anlatan Oğuz Savaş ise, "Bizim için tekrar yoğun bir döneme gireceğiz. Tabii burada bazı eksiklerimiz var oyuncu olarak. Uyum içinde iyi bir çalışma dönemi olacaktır, çünkü burası aslında bundan sonraki İtalya dönemi için biraz da hazırlık oluyor direkt oraya gidip başlamamak için. Çünkü bu kamplarda bizim başlangıçta en büyük temennimiz sakatlıksız sağlıklı bir şeklide geçirebilmek. Önceki yıllarda zaman zaman kötü tecrübelerimiz oldu. İnşallah bu sene öncelikle sağlıklı, sakatlık olmadan güzel bir kamp dönemi geçiririz, ondan sonrası da Avrupa Şampiyonası'na kadar adım adım hazırlanmaya çalışacağız. Önümüzde 1,5 ay gibi bir süre de var. O sürede en iyi şekilde hazırlanıp Avrupa Şampiyonası'na en hazır şekilde çalışacağız" ifadelerini kullandı.

"ÇEŞME'DE 4 EKSİK"

A Milli Takım'da Bobby Dixon'un yanı sıra NBA'de forma giyen Furkan Aldemir, Ömer Aşık ve Ersan İlyasova, Çeşme'deki kampa katılmayacak. Bu oyuncuların dışında alt yaş milli takımlarında bulunan Kartal Özmızrak, Emircan Koşut ile Furkan Korkmaz ise kampa yarın katılacak. 5-20 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan organizasyonun hazırlıklarına cumartesi gününe kadar Çeşme'de devam edecek A Milli Takım, daha sonra İstanbul'a dönecek. Milliler, pazartesi günü İtalya kampı için yola çıkacak.

Başantrenör Ergin Ataman'ın daha önce açıkladığı 20 kişilik aday kadroda şu isimler bulunuyor:

"Birkan Batuk, Cedi Osman, Doğuş Balbay, Furkan Korkmaz, Emircan Koşut, Can Maxim Mutaf, Göksenin Köksal, Kartal Özmızrak, Oğuz Savaş, Semih Erden, Melih Mahmutoğlu, Kenan Sipahi, Sinan Güler, Barış Hersek, Bobby Dixon, Egemen Güven, Samet Geyik, Ersan İlyasova, Ömer Aşık, Furkan Aldemir."

12 dev adam mesaiye başladı

12 dev adam mesaiye başladı