Dünya Taekwondo Grand Prix 2. Seri müsabakaları bugün oynanan maçların ardından sona erdi. Türkiye, 19 sporcu ile katıldığı organizasyonda 2 bronz madalya aldı.

Dünya Taekwondo Federasyonu (WTF) tarafından düzenlenen ve Türkiye Taekwondo Federasyonu (TTF) tarafından Samsun Yaşar Doğu Spor Salonu'nda organize edilen Dünya Taekwondo Grand Prix 2. Seri müsabakaları bugün oynanan maçların ardından sona erdi.

Müsabakalarda şampiyonanın ilk günü bayanlarda 67 kiloda Rusya'dan Anastasiia Baryshnikova birinci, Cin Halk Cumhuriyeti'nden Hua Zhang ikinci Türkiye'den de İrem Yaman ve Nur Tatar üçüncülüğü paylaşırken, bayanlarda 67 kilo üstünde ise ABD'den Jackie Galloway birinci, Büyük Britanya'dan Bianca Walkden ikinci Makedonya'dan Petra Matijasevic ve Hırvatistan'dan Iva Rados üçüncülüğü paylaştılar. Erkeklerde 80 üstü kiloda Kore'den Cholho Jo birinci, İran'dan Sajjad Mardani ikinci ve Almanya'dan Volker Wodzich ile Özbekistan'dan Dmitriy Shokin üçüncülüğü paylaştılar.

Şampiyonanın ikinci gününde bayanlarda 49 kiloda Cin Halk Cumhuriyeti'nden Jingyu Wu birinci, Tayland'dan Panipak Wongpattanakit ikinci Rusya'dan Svetlana Igumenova ile Fransa'dan Yasmina Aziez üçüncülüğü paylaştılar. Erkeklerde ise 58 kiloda Portekiz'den Rui Braganca birinci olurken, Almanya'dan Levent Tuncat, Çin Halk Cumhuriyeti'nden Shuai Zhao ile Arjantin'den Lucas Guzman üçüncü olurken, yine erkeklerde 80 kiloda İran'dan Mahdi Khodabakhshi birinci, Fildişi Sahili'nden Sallah Cheick Cisse ikinci, İran'dan Masoud Hajizavareh ile İtalya'dan Roberto Botta üçüncü oldular.

Şampiyonanın son gününde ise bayanlarda 57 kiloda Büyük Britanya'dan Jade Jones birinci Tayland'dan Yun-Wen Huang ikinci, Büyük Britanya'dan Rachelle Booth ile İsveç'ten Nikita Glasnovic üçüncülüğü paylaşırken, erkeklerde ise 68 kiloda Rusya'dan Alexey Denisenko birinci, Meksika'dan Saul Gutierrez ikinci, İran'dan Abolfazl Yaghoubijouybari ile Kore'den Dae-Hoon Lee üçüncü oldu.