Türkiye’de herkesin gözünün Giresun Atatürk Stadyumu’nda olacağını belirten Teknik Direktör Sözeri, "Camia olarak biz bir yola baş koyduk, bir davaya inandık. O dava içinde mücadelemize devam ediyoruz. 40 yıllık bir özlem var. Bu özelimi sona erdirmek için; taraftar, yönetim, teknik heyet, futbolcularımız mücadele ediyoruz" dedi.

Futbolda her şeyin beklenildiği gibi kolay olmadığını belirten Sözeri, "Ama şunu biliyoruz ki kendi işimizi kendimiz çözeceğiz. Biz bir sezonda emek veriyoruz. Oyuncularımız fedakarca mücadele ediyorlar. İstekli, arzulu ve coşkulu, bu camiaya layık mücadele ediyorlar. Bu hafta sonu bu emeğimizin karşılığını sonuna kadar almak için bu hafta sonunu sabırsızlıkla bekliyoruz. Çünkü taraftarlarımız yanımızda olacak, içeride oynuyoruz. İçeride oynadığımız son 13 maçta 10 galibiyet ve 3 beraberliğimiz bulunuyor. Buna rağmen mağlubiyetimiz yok. Bu da bize ayrı bir öz güven veriyor" dedi.

Cumartesi günü oynanacak karşılaşmanın Giresunspor açısından telafisi olmayacağını bildiklerini vurgulayan Sözeri, "Bu maçı kazandığımız takdirde diğer sonuçların bizi ilgilendirmediğini de biliyoruz. Bu emeğimizin karşılığını sonuna kadar almak için sahada futbolcularımız ve biz kenarda ne kadar alın terimiz var ise son damlasına kadar o teri vereceğiz. O teri o sahanın çimlerine dökerek o maçı alacağız. İnşallah hak ettiğimiz noktaya geleceğiz. Çünkü Yeşil Beyazlı camia her şeyiyle play-off’u ve play-off’dan çıkmayı hak ediyor. Bu noktada kendimize öz güvenimiz tam" şeklinde konuştu.

Multigroup Alanyaspor’un gücünü bildiklerini de belirten Giresunspor Teknik Direktörü Sözeri, "Onlarında çok stresli ve gergin olacağını biliyoruz. Çok iddialılar, zira onlarda kazandıkları takdirde süper lige çıkacaklar. Dolayısıyla neresinden bakarsanız bakın belki de Türkiye’nin Süper Lig’de dahil ilgilendiği tek maç bizim maçımız olacaktır. Ne olursa olsun biz kendimize yakışan bir şekilde mücadele ederek ve oyun ortaya koyarak taraftarımızın coşkusunu sahadaki coşku ile birleştirerek inşallah zaferle ayrılmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.