Süper Lig'in 9. haftasında yarın Fenerbahçe'ye konuk olacak Galatasaray, ezeli rakibine karşı 5 bin 787 gündür deplasmanda galip gelemiyor.

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray, yarın ezeli rakibi Fenerbahçe'ye konuk olacak. Rakibi karşısında deplasmanda son galibiyetini 22 Aralık 1999 tarihinde lig maçında Marcio ve Hasan Şaş'ın golleriyle 2-1 kazanarak alan sarı-kırmızılı ekip, ardından Kadıköy'de 16 yıldır galip gelemedi.

8 TEKNİK DİREKTÖR GALİBİYET SEVİNCİ YAŞAYAMADI

Galatasaray'da söz konusu yıllarda takımın başında yer alan 8 teknik direktör Fenerbahçe'ye karşı deplasmanda galibiyet sevinci yaşayamadı.

Sarı-lacivertlilere karşı en son 22 Aralık 1999 yılında Kadıköy'de 3 puan alan Galatasaray'ın başında Fatih Terim yer alıyordu. Bu dönemde sarı-kırmızılı takımı çalıştıran Mircea Lucescu ve Erik Gerets 3'er karşılaşmada zafer elde edemezken, Hagi ve Feldkamp ise iki kez çıktıkları Kadıköy deplasmanından boynu bükük ayrıldı. Michael Skibbe, Frank Rijkaard, Roberto Mancini ve Hamza Hamzaoğlu da sarı-kırmızılı takımın başında 1'er kez Kadıköy'e çıkarken, bu isimler de galibiyet sevinci yaşayamadı.

5 BİN 787 GÜNLÜK HASRET

Galatasaray, yarın Fenerbahçe'ye karşı oynayacağı dev randevuda 5 bin 787 günlük deplasman galibiyeti hasretine de son vermeyi hedefliyor. Kadıköy'de son galibiyetini 22 Aralık 1999 tarihindeki lig maçında 2-1'lik skorla alan sarı-kırmızılı takım, daha sonra Kadıköy'de oynadığı 3'ü Türkiye Kupası, 16'sı lig olmak üzere 18 resmi maçta galibiyete ulaşamadı.