30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Muğla Büyükşehir ve Fethiye Belediye başkanlığınca ortaklaşa olarak düzenlenen etkinlikte, Kırış Dünya şampiyonu Ali Bahçetepe Fethiye Beşkaza meydanında rekor denemesi yaptı.

Bahçetepe, bir dakikada bin 246 adet beton bloktan bin 123 tanesini kırmasına rağmen kendisine ait olan rekoru egale edemedi. Ali Bahçetepe, kendisine ait olan Guinness rekoru bin 175 beton bloğa bu denemede ulaşamadığı için yeni bir rekoru daha 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda kırmayı deneyeceğini söyledi. Fethiye Beşkaza Meydanı'nda bin 123 beton bloğu 51.69 saniyede kıran Ali Bahçetepe, sadece 53 adet daha beton blok kıramadığı için rekorunu egale edemedi. Çok sayıda vatandaşın ilgi ile izlediği rekor denemesini 3 Guinness hakemi eşliğinde gerçekleştiren "Demir Yumruk" lakaplı Ali Bahçetepe, rekor denemesinin ardından yaptığı açıklamada, "Her şey vatan için ve bu vatanı kurtarıp bize armağan eden Ata'mıza ve Şehitlerimize armağan olsun" dedi.

SAYMA İŞLEMİ TAMAMLANINCA ÜZÜLDÜ

Yaklaşık 150 metre boyunca sıralanan beton blokları bine yakın izleyenin önünde tek tek kıran Ali Bahçetepe, rekor denemesini tamamladıktan sonra hakemler kıramadığı beton blokları tek tek saydı. 123 adet beton bloğun kırılmadığı tespit edildikten sonra üzülen Ali Bahçetepe'yi Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Daire Başkanı Ali İnan teselli etti. Ali Bahçetepe yaptığı açıklamada, "Size armağan vermek için çok çalıştım Bu çalışmanın sonucu bu olmamalıydı. Bu güne kadar 40 Guinness rekor başvurusu yaptım. Bunların ancak 17 tanesi gerçekleşti. Gerçekleşmeyen 23 rekora bir tanesi daha eklendi. Bütün rekorlar gerçekleşecek diye bir kural yok. Biz 18 Mart'ta 2 rekor birden kırmıştık ama 15 gün önce Kore'de Dünya şampiyonu oldum. Eğer bugün gerçekleştirseydim çifte başarı olacaktı" dedi.

Turizm Daire Başkanı Ali İnan da, "30 Ağustos Zafer bayramı kutlamaları kapsamında Muğla Büyükşehir ve Fethiye Belediye başkanlığınca ortaklaşa olarak düzenlediğimiz bu etkinlikte bu günün anısına güzel bir sonuç elde etmek isterdik ama olmadı. İlerleyen zamanda başka bir rekor denemesinde tekrar Guinness rekorlar kitabına girmeyi hedefleyeceğiz" dedi.

Fethiye Belediyesi Meclis Üyelerinden Mert Demir de, "Böyle güzel bir günde Dünya Şampiyonu sporcumuzun Fethiye de denemiş olduğu bu rekor çabası için teşekkür ediyoruz" dedi.

 52 saniyede bin 123 beton blok kırdı

 52 saniyede bin 123 beton blok kırdı

 52 saniyede bin 123 beton blok kırdı