24-26 Temmuz tarihlerinde Edirne'de yapılacak olan 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi nefesler tutuldu.

Bu yılki güreşlere yaklaşık 2 bin sporcunun katılacağını açıklayan Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Yağlı Güreş Koordinatörü Metin Başdemir, "Güreşler 14 boyda yapılacak. Fair-play çerçevesinde geçmesini temenni ediyoruz. Bütün boylarda çok zorlu ve çekişmeli müsabakalar yaşanacak. Özellikle son yıllarda başpehlivanlarımız arasındaki mesafe iyice kapandı. Dolayısıyla müsabakalar kora kor geçecek" dedi.

Başpehlivanlık müsabakalarında çeyrek finale kadar seri başı uygulaması olacağını da ifade eden Başdemir, kalp rahatsızlığı olan güreşseverlerin Edirne'ye gelmemesini tavsiye etti.

Fatih Atlı, Recep Kara, İsmail Balaban, Orhan Okulu, Mehmet Yeşil Yeşil'in rakiplerine göre bir adım önde olduğunu ama Kırkpınar'ın sürprizlere açık olduğunu dile getiren Metin Başdemir, Ali Gürbüz'ün önümüzdeki yıl müsabakalara katılacağını söyledi.

TGF Yağlı Güreş Koordinatörü Metin Başdemir, müsabakaları 10 cazgır, 90 meydan ve kule hakemleriyle yöneteceklerini, ayrıca iki ton yağ kullanılacağını ifade etti. Bu yıl seyirci patlaması da beklediklerini söyleyen Metin Başdemir, Edirne'de kol bağlayacak tüm pehlivanlara, görev yapacak hakemlere ve cazgırlara başarılar diledi.