Galatasaray'ın golcü ismi Burak Yılmaz, Bursaspor'a karşı kaydettiği 3 golle galibiyetin baş mimarı olurken, 939 gün sonra da yeniden "hat-trick" yapmış oldu.

Spor Toto Süper Lig şampiyonluğunun ardından dün Ziraat Türkiye Kupası'nı da müzesine götüren sarı-kırmızılı ekipte, çifte kupa sevinci yaşanıyor. Galatasaray'ın golcü oyuncusu Burak Yılmaz, bu sezon attığı gollerle şampiyonluklara büyük katkı sağladı. Dün oynanan kupa finalinde attığı 3 golle galibiyetin baş mimarı olan tecrübeli oyuncu, sarı-kırmızılı ekibe bu sezon en çok katkı sağlayan isim olmayı başardı.

KARİYERİNDE İLK KEZ ÇİFTE KUPA

Süper Lig kariyerinde çeşitli takımlarla 7. kez kupa kaldıran Burak, kariyerinde de bir ilki yaşadı. Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray formalarıyla şampiyonluk sevinci yaşayan yıldız isim, kariyerinde ilk kez bir sezonda iki kez kupa kaldırmayı başardı.

28 GOLE KATKI SAĞLADI

Bu sezon 4 kulvarda toplam 37 resmi maça çıkan yıldız isim, rakip fileleri 22 kez havalandırırken, 6 golün de hazırlayıcısı oldu. Spor Toto Süper Lig'de 28 maçta 16 gol kaydeden Burak, Ziraat Türkiye Kupası'nda çıktığı 2 karşılaşmada rakip fileleri 4 kez havalandırmayı başardı. Devler Ligi'nde ise 6 maçta görev alan golcü oyuncu, 2 kez gol sevinci yaşadı.

939 GÜN SONRA HAT-TRICK

Bursaspor'a karşı kaydettiği 3 golle galibiyetin baş mimarı olan Burak, 939 gün sonra bir resmi maçta "hat-trick" yapmayı başardı. 29 yaşındaki oyuncu en son 7 Kasım 2012 tarihinde Devler Ligi'nde deplasmanda Romanya temsilcisi CFR Cluj ile oynanan maçta rakip fileleri 3 kez havalandırmıştı.