Bu galibiyetle Beşiktaş 5 puana yükseldi. Lider Napoli 6 puanda kaldı. Grubun diğer maçında Benfica deplasmanda Dinamo Kiev'i 2-0 ile geçti.

Beşiktaş'ın gruptaki dördüncü maçı evinde Napoli ile.

Beşiktaş tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde bir deplasman maçında üç gol attı. 

13. dakikada Quaresma ceza alanının sağından içeriye ortaladı. Adriano topu filelere gönderdi. 31. dakikada ilk golün bir benzerini Napoli yaşadı. Sağ kanattan gelen topa Mertens dokundu ve skor 1-1'e geldi. 37'de ise maçın üçüncü golü geldi. Jorginho'nun hatalı pasında kaleci Reina ile karşılaşan Aboubakar'ın vuruşu ağlarla buluştu. Siyah beyazlılar 2-1 öne geçti. İlk yarıyı Beşiktaş önde bitirdi.

49. dakikada kaleci Fabri, Mertens'i ceza alanında düşürdü. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına Insıgne geçti ve şutu Fabri kurtardı, hatasını telafi etti. 68. dakikada ise hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Caner'in yaptırdığı penaltı atışını Gabbiadini gole çevirdi. Skor 2-2'ye geldi.

86'da Beşiktaş bir kez daha öne geçti. Aboubakar ikinci golünü attı.

Beşiktaş sahaya Fabricio Ramirez, Beck, Marcelo, Tosic, Caner Erkin, Necip Uysal, Hutchinson, Quaresma, Tolgay Arslan, Adriano, Aboubakar ilk 11'yle çıktı. Şenol Güneş, 4 yıl Napoli'de forma giyen Gökhan İnler'i yedek soyundurdu. Türk asıllı İsviçreli futbolcu son 20 dakikada oynadı. Cenk Tosun ve Talisca da ilk 11'de tercih edilmedi. 

Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Ricardo Quaresma da 50. Şampiyonlar Ligi maçına Napoli'de çıktı. 

2 bin 500'e yakın Beşiktaş taraftarı takımlarını İtalya'da destekledi. 

Kaynak: Al Jazeera