30. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası bugün Ahmet Cömert Spor Salonunda başladı.

Boksa uzun yıllar sporcu, antrenör, hakem ve yönetici olarak hizmet eden, Avrupa Boks Birliği (EUBC) ve Dünya Boks Birliği'nde (AIBA) Türkiye'yi başarıyla temsil eden merhum Ahmet Cömert'in anısına düzenlenen turnuva, Ataköy'deki ismi verilen spor salonunda Türkiye'nin yanı sıra 14 ülkeden yaklaşık 200 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek. Turnuva, 23 Ekim Cumartesi günü final karşılaşmaları ile sona erecek.

Türkiye Boks Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kazım Sever, İHA'ya özel turnuva ve hedefler hakkında açıklamalarda bulundu.

"GENÇLER AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR TURNUVA"

Bu yıl 30'uncusu düzenlenen Uluslarası Ahmet Cömert Gençler Boks Turnuvası'nın 14 ülke ve 154 sporcunun katılımıyla bugün start alacağını belirten Sever, "Bugün yaklaşık 35 müsabakamız var. Bu müsabakalardan 9 tanesi Türk sporculardan olacak. Gençler açısından çok önemli olan bu turnuva 5 gün sürecek. Cumartesi günü finalleri yapmayı düşünüyoruz. Kaliteli ve gençler açısından çok önemli bu turnuvayı, bu yıl 30'uncusunu yapıyoruz. Bu turnuvaya bütün Türkiye'yi ve İstanbulluları davet ediyorum" şeklinde konuştu.

"DENEYİM KAZANMAK ADINA ÖNEMLİ BİR TURNUVA"

14 ülkeden 154 sporcunun katıldığını söyleyen Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sever, "Bunların yaklaşık 70 tanesi Türk sporcu. Bu da gençlerimize deneyim kazandırmak, yarın uluslararası turnuvalarda gençlerimizi görebilmek adına, ülkemizde yapılan bu turnuvada oynamaları çok önemli. Bu açıdan bu turnuva daha da önem kazanıyor" diye konuştu.

"HEDEFİMİZ TAKIM HALİNDE ŞAMPİYON OLMAK"

Turnuvaya katılan bütün gençlerin madalya hedefi olduğunu vurgulayan Kazım Sever, "Geçen yıl burada takım halinde şampiyon olmuştuk. Bu sene de hedefimiz takım halinde şampiyon olmak. Kaliteli ülkeler var. Kazakistan, Kore, Almanya var. Bunlar iyi ülkeler. Gençlerimiz için bir ölçü olacak" ifadelerini kullandı.