Ajax Fenerbahçe maçı UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda temsilcimiz için kritik bir mücadeleye sahne olacak. Grupta 4 puanı olan Fenerbahçe iki puanlı rakibi Ajax ile mücadele edecek. Eğer sarı-lacivertliler deplasmanda puan çıkaramazsa rakip Ajax ikinci sıraya yerleşecek. Taraftarlar bu mücadelenin şifreli olup olmadığını merak ediyordu. Karşılaşmanın yayın bilgileri ve saati açıklandı işte detaylar

Ajax Fenerbahçe maçı 5 Kasım Perşembe akşamı saat 21:00'da başlayacak. Mücadele Tivibu Spor kanalından şifreli olarak yayınlanacak.

İki takım Avrupa kupalarında üç kez karşı karşıya geldi. Bu maçların ikisini Ajax kazanırken, Fenerbahçe bir galibiyet aldı.  Ajax, Türk takımlarıyla Avrupa kupalarında dokuz kez karşı karşıya geldi ve bu maçlardaki tek mağlubiyetini Fenerbahçe karşısında aldı. Fenerbahçe, Avrupa kupalarında Hollanda takımlarıyla 17 kez karşılaşırken, beş galibiyet alabildi. Fenerbahçe, Hollanda takımlarıyla oynadığı son yedi maçta sadece bir kez yenildi. Fenerbahçe, evinde oynadığı son 10 Avrupa kupası maçının ikisinde yenildi. Fenerbahçe'nin bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde attığı dört golün üçü Fernandao'dan geldi.

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında oynadığı son yedi deplasman maçında bir galibiyet alabildi. Fenerbahçe, Avrupa kupalarında deplasmanda oynadığı son 11 maçta, sadece bir kez birden fazla gol atabildi.

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında deplasmanda oynadığı son yedi maçın altısında kalesini gole kapatamadı. Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde oyuna sonradan giren oyuncularından en çok gol bulan takım Fenerbahçe. Ajax'ın bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde attığı üç golün ikisi Viktor Fischer'den geldi.

Fenerbahçe bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde top kapma girişimlerinde en fazla başarısız olan üçüncü takımken, Ajax ise bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde en fazla top kapmayı başaran ikinci takım konumunda.