Havadis Spor'dan Coşkun Kutay'ın haberine göre, K-PET Süper Ligi’nin 25. haftasını 42 puanla 5. sırada tamamlayan Merit Alsancak Yeşilova, 7 Nisan Cumartesi günü deplasmanda oynayacakları Baf Ülkü Yurdu karşılaşmasıyla ilgili hazırlıklarını, Teknik Direktör Erdinç Akyulaf’ın, pazartesi günü sağ ayak aşil tendonundan ameliyat olması nedeniyle antrenör Gökhan Güvensoy ve Emre Ersoy’un, Mustafa Hidayet Çağlar Stadı’nda dün yaptırdığı antrenmanla sürdürdü.

Erdinç Akyulaf, Kamiloğlu Hastanesinde geçirdiği ameliyat sonrasında, 4-1 kazandıkları Gençler Birliği ve cumartesi günü oynayacakları Gençler Birliği müsabakalarıyla ilgili Havadis’e açıklamada bulundu.

“Doğruları yaptık, kazandık”

Cuma günü oynanan Doğan-Ocak derbi karşılaşması öncesinde oynanan “Efsaneler Gösteri Maçında”, sağ ayak bilek aşil tendonunun kopması sonucu sakatlanarak oyunu terk ettiğini, ancak, pazartesi günü ameliyatını yapacak olan Dr. Hüseyin Kalgay’ın izini ile cumartesi günü oynanan Gençler Birliği maçında teknik alandaki yerini aldığını dikkate getiren Erdinç Akyulaf, “Gençler Birliği karşılaşmasında, sahaya iyi yayıldık, doğruları yaptık ve güzel bir oyundan sonra da 4-1 gibi net bir skorla maçtan galip ayrıldık” ifadelerini kullandı.

“Süper Ligi en iyi yerde tamamlayacağız”

“Bundan önce Havadis’e verdiğim beyanatlarda, Kıbrıs Kupasından elendikten sonra geriye kalan tüm lig maçlarımızı kazanıp, Süper Ligi bitirebileceğimiz en iyi yerde tamamlamak istediğimizi belirtmiştim” diyerek sözlerini sürdüren Erdinç Akyulaf, bunu temin için de bir yandan, başta başkan ve yönetimimiz olmak üzere, teknik ekip, futbolcularımız ve taraftarlarımızla uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken diğer yandan da, Süper Lig adına yakışır bir futbolla takımımızı gelecek sezona taşıma hazırlıklarımızı tamamlamış olacağız” dedi.

“Zorluk derecesi yüksek maç”

Ligdeki konumu dikkate alındığında önlerinde, önemli bir Baf Ülkü Yurdu karşılaşması olduğunu söyleyen Erdinç Akyulaf, “Baf Ülkü Yurdu’nun puan açıdan rahat olmayışı, maçın zorluk derecesini yükseltiyor. Ancak şartlar ne olursa olsun Güzelyurt’a galibiyet için gideceğiz. Dr. Hüseyin Kalgay’ın izin vermesi halinde de, ayağım alçıda da olsa, bu karşılaşmada da takımımı yönetmeye devam etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

“Cezalı yok. Sakat çok”

Akyulaf ayrıca, sezonu kapatan Gökhan’ın yanı sıra, bu karşılaşmaya yetişmeleri beklenmeyen Billy Mehmet, Yasin ve Memduh’un mevcut sakatlıklarının yavaş-yavaş iyileşmekte olduğunu dile getirdi. Cezalı futbolcularının bulunmadığını belirtti.

 “Billy Mehmet sakat, İlyas kart cezalısı”

“Pazar günü oynayacağımız Magusa Türk Gücü maçı, çok önem verdiğimiz bir karşılaşma. Zira, Magusa Türk Gücü güçlü bir takım. Bu nedenle müsabakaya çok iyi hazırlanıp kazanmak isteyeceğiz” diyerek sözlerini sürdüren Erdinç Akyulaf, “ Kadromuz, diğer haftalara nazaran bu hafta daha rahat. Sakat olan Billy Mehmet ve sarı kart cezalısı İlyas’ın dışında eksiğimiz yok. Bu nedenle sahaya, tam takım çıkacağız. Umarım, Fair-Play çerçevesinde oynanacak iyi bir futbol sonrasında, Magusa’dan galibiyetle döneriz” dedi.