Galatasaraylı yönetici Ali Dürüst, istifasını verdiğini ve sarı-kırmızılı kulüpteki görevinin bittiğini söyledi. Kutlamalardaki kürsü krizi hakkında konuşan Dürüst, "Orayı hak eden futbolcular ve teknik heyettir" dedi.

Ali Dürüst, dün akşam 360 kanalında yayınlanan bir programa katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Kendisinin 8. şampiyonluğu olduğunu hatırlatan Dürüst, "Bir defada oraya çıkmadım. Çıkmak için de uğraşmadım. Bizim görevimiz oraya çıkmak değil, orayı ayarlamaktır. Orayı hak eden futbolcular ve teknik heyettir. Dolayısı ile bizim bir kırgınlığımız yoktur. Bu dedikodular nereden çıkıyor bilemiyorum. Ancak bizim görüşümüz oraya hiç kimsenin çıkmamasıdır. Sayın Dursun Özbek "ben çıkacağım" dedi ve çıktı. Bu kadar basit. Dolayısı ile benim bir kırgınlığım olmaz. Ne ilk şampiyonluğum ne de inşallah son olacak. Biz bu olayı çok iyi tetkik ederiz. Yönetici kimdir, teknik heyet kimdir, oyuncu kimdir? Takımı şampiyon yapmış olan Hamza hoca ve oyunculardır. Bunun da bütün gururu onlara aittir" diye konuştu.

"O KÜRSÜ FUTBOLCU, TEKNİK HEYET VE HİZMET EDENLERİNDİR"

Dürüst, takımın şampiyonluk yaşamasının kendileri için yeterli olduğunu dile getirerek, "O kürsü futbolcu, teknik heyet ve hizmet edenlerindir. Kimse bu işi yanlış anlamasın. Bizim başka bir beklenti içerisinde olduğumuzu zannetmesinler. Galatasaray'da hiçbir yönetici bu beklenti içerisinde değildir. Ben hiç değilim, Abdurrahim bey hiç değil. Bir defa bunu açıklığa çıkartmak lazım. Bu benim ilk şampiyonluğum değil. UEFA Kupası'nı almış bir ekibin parçasıyım ben. UEFA Kupası'nı alma töreninde bizim başkanımız Faruk Süren bey yoktu. Olmaz orada, bu işin kahramanları olur. Onun için burada neyin spekülasyonunu yapıyoruz ben anlamakta güçlük çekiyorum" şeklinde konuştu.

"BERABER ALMIŞ OLDUĞUMUZ KARARIN AKSİNE BİR DAVRANIŞ ŞEKLİ OLMUŞTUR"

Ünal Aysal başkanlığının ilk senesinde hep beraber kürsüye çıktıklarını hatırlatan Dürüst, "Ünal başkanın ikinci şampiyonluğunda hiç kimse çıkmamıştır. Biz de çıkmamışızdır. Buradaki sıkıntı şudur; hep beraber almış olduğumuz kararın aksine bir davranış şekli olmuştur. Bunu kim yapmıştır, neden yapmıştır onu bilemiyorum. Burada ne Abdurrahim beyin ne de benim bir kırgınlığım olabilir. Hamza hocayı oraya da biz getirmişizdir. Hamza hocanın oraya çıkmasından sadece biz gurur duyarız. Selçuk'un oraya çıkmasından gurur duyarız. Biz futbolcunun ne hak ettiğini, teknik direktörün ne hak ettiğini biliriz. Orası onların yeridir. Orası bizim yerimiz değildir. Biz ancak onlara destek oluruz. Bugüne kadar da destek olduk. Görevimiz şu anda bitti. Şu anda da gördüğümüz kadarıyla yeni yönetim bize o havayı vermedi. Dolayısı ile bu görev burada bitti. Galatasaray şampiyon oldu bunu sonuna kadar yaşayalım. Bizim bir kırgınlığımız olmaz. Çünkü biz Galatasaraylıyız" açıklamasını yaptı.

"İSTİFAMI VERDİM"

Görevinin bitmediğini ama istifasını verdiğini vurgulayan Dürüst, "Abdurrahim Albayrak ve ben Sportif A.Ş.'de üyeyiz. Dolayısı ile bizim görevimiz bitmez. Oradaki Sportif A.Ş.'de en yetkili insanlarız. Galatasaray'da bir hiyerarşi vardır. Buna uymak adına gerekli davranışları gösterdik. Yönetim kurulunun vermiş olduğu bir yetki ile çalışıyoruz. Bizim görevimiz bitmemiştir, bugün itibariyle istifa ettik ki doğalı budur. Yeni bir yönetim gelmiştir. Onların önünü açmak için istifamızı bu gün Sportif A.Ş. Başkanı olan Hamdi Yasaman'a ilettik" ifadelerini kullandı.

"KEŞKE HABERİMİZ OLSAYDI"

Dürüst kupa töreni ile ilgili bir beklenti içinde olmadıklarını belirterek, "Dursun beyi kürsüde görünce de bir şaşkınlık yaşamadık, keşke haberimiz olsaydı hep beraber çıksaydık, haberimiz yoktu. Bunu yapmak isteseydik yapardık. Ünal Başkan'ın ilk döneminde öyle bir karar aldık, çıktık. Bu sefer böyle bir karar aldık. Ama kural şudur; bu kupayı oyuncular kaldırır, biz de aşağıda alkışlarız" dedi.

"DURSUN ÖZBEK'TEN TEKLİF GELİRSE KABUL ETMEM"

Dursun Özbek'ten teklif gelirse kabul etmeyeceğini ifade eden Dürüst, "3 seneliğine gelmiş ve ne yapması gerektiğini bilen bir yönetim var. Benim dışarıdan gelip bir şeylere karışmam dengeleri bozar. Ben seçilmiş yönetici değilim zaten. Mühim olan Galatasaray'ın şampiyonluklar alması. Olağanüstü kongreler de Galatasaray'a her zaman zarar vermiştir, olmayacağını düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı