Almanya’da son dönemde artan ırkçı söylemlerden son olarak Türk asıllı futbolcu Mesut Özil etkilendi. Daha önce Almanya Milli Takımı forması giyen Afrika kökenli Jerome Boateng hakkında ırkçı açıklamalar yapan AFD partisi, şimdi de Mesut Özil’i hedef gösterdi.

HEDEF MESUT ÖZİL VE İSLAM

Almanya’da Die Welt am Sonntag gazetesine konuşan Petry, Mesut Özil’in milli takım maçlarında ulusal marşı okumadığının altını çizerek: “Sanırım Mesut Özil şeriat kurallarına göre yaşayan biri değil. Beraberinde kamuoyuna çıktığı kadınların başörtüsü takmadığını görüyoruz. Gençlere ve çocuklara örnek bir kişilik olan Mesut Özil’in milli marşı takım arkadaşlarıyla birlikte okumaması çok yazık. Umre ziyaretini tüm dünyaya gösteriyor. Özil’e sormak lazım; umre ziyaretiyle ilgili bir siyasi açıklama da yapacak mı?” şeklinde konuştu.

İslam karşıtı söylemleri ile dikkat çeken Petry, iktidara gelmeleri halinde yapacaklarını ise “İslam’a karşı tutumumuzda ısrarlı olacağız. İslami derneklerin kiliselerle aynı haklara sahip olmasını önleyeceğiz. Minareleri ve vaazı yasaklayacağız” dedi.