Barcelona’nın yıldız futbolcusu Arda Turan, İspanya'nın AS Gazetesi’ne bu hafta sonu Nou Camp’ta oynayacakları Real Madrid karşılaşması, takım arkadaşları ve kendisi hakkında açıklamalarda bulundu.
Barcelona formasıyla ilk El Clasico maçına çıkacak olmaktan dolayı çok heyecanlı olduğunu söyleyen Arda Turan, "Bu sadece bir maç. Kaybetsek bile hayat devam edecek. Bundan daha zor maçlar oynadım. İlk El Clasico maçım olacağı için benim için özel olacak. UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak için buradayım. Messi benim için gelmiş geçmiş en iyi futbolcu, buraya kupalar kazanmak için geldim. İki sene üst üste UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak tarihi bir olay. Burada en önemli olan şey takımın kazanması” ifadelerini kullandı.

"MESSİ HERKESTEN FAZLA TAKIMI DÜŞÜNÜYOR"

Takım arkadaşı Lionel Messi ile ilgili açıklamalarda bulunan 29 yaşındaki yıldız, “Ballon d’Or, Leo’nun işi. Diğer herkes takımı düşünüyor. Aslında Leo herkesten fazla takımı düşünüyor. O her zaman takımı için elinden gelenin en iyisini yapıyor” diye konuştu.

“DÜNYANIN EN İYİ OYUNCULARIYLA OYNUYORUM”

Barcelona’da 6 ay futbol oynayamadığını ve zor zamanlar geçirdiğini hatırlatan Arda, "Kendimi 12. adam gibi hissediyorum. Zamana ihtiyacım var. Bu zamanı da buluyorum. Dünyanın en iyi futbolcularıyla birlikte oynuyorum. Yavaş yavaş kendimi geliştireceğime inanıyorum” açıklamasında bulundu.

“MESSİ VE NEYMAR İLE OYNAMAKTAN ZEVK DUYUYORUM”

Oyun tarzını değiştirmek zorunda olduğunu ifade eden milli futbolcu, sözlerine şöyle devam etti:

“Çünkü benim Atletico Madrid’de üstlendiğim görevi burada yapan oyuncular var. Bu beni sıkan bir durum değil. Messi, Neymar, Busquets ve Dani Alves gibi oyuncularla oynamaktan zevk alıyorum. Onlarla oynamak çok basit. İnanılmazlar ve taktiksel olarak üst seviyedeler. Atletico daha farklıydı.”

“INIESTA BENİM İÇİN BİR MODEL”

Takımda en iyi arkadaşlarının Alves, Neymar ve Adriano olduğunu belirten yıldız futbolcu, “Onları bir kenara koyuyorum. Benim için Iniesta bir model. Neymar ile çok yakınız. Sadece oyun olarak değil, insani olarak da. O futbolcu değil bir sanatçı. Iniesta ise benim idolüm ve onun nasıl oynadığını sürekli izliyorum. Onun sessiz, sakin kişiliğini seviyorum. Neymar ve Alves ile kanlarımız uyuşuyor” ifadelerini kullandı.