İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 27. haftasında Barcelona, deplasmanda Rayo Vallecano'yu 5-1 yenerken, maçın 78. dakikasında çok ilginç bir olay yaşandı. 66. dakikada Rakitic'in yerine oyuna dahil olan milli futbolcumuz Arda Turan 78. dakikada yaptığı faulün ardından hakem Inaki Bikandi Garrido'nun çıkarttığı kırmızı kartla şoke oldu. 

Sonrasında hakem kırmızı kartı yanlışlıkla çıkardığını fark etti ve bu kararını iptal ederek sarı kartını gösterdi. Maçın 86. dakikasında ise Mathieu'nun ortasında arka direkte topu kafayla ağlara gönderen Arda Turan, Barcelona formasıyla ilk golünü de attı

Arda Turan böylelikle Barcelona'daki ilk golünü kaydetti.

SOSYAL MEDYADAN MESAJ

Karşılaşma sonrası sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Arda, "Güzel mesajlarınız için teşekkür ederim. Barcelona kariyerimdeki ilk gol. Elimden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğim" ifadelerine yer verdi.

MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI

Maçın 22. dakikasında kaleci Juan Carlos'un hatasını iyi değerlendiren Rakitic, Barcelona'yı 1-0 öne geçirdi. Ev sahibi takımın toparlamasına fırsat vermeden ataklarını artıran Barcelona, 24. dakikada bu kez Lionel Messi ile farkı ikiye çıkardı ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarının başlarında üst üste iki net gol pozisyonu yakalayan Rayo Vallecano, bunları değerlendiremezken, 54. dakikada gelişen Barcelona atağında Messi, kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü attı.

Farklı yenik durumda olmasına rağmen maçtan kopmayan ev sahibi ekip, 57. dakikada Barcelona defansının hatasını iyi değerlendirerek, Manucho'nun golüyle skoru 3-1'e getirdi. Hızlı paslarla çok çabuk rakip ceza sahasına girerek pozisyon yakalayan Barcelona'da Messi, 72. dakikada skoru 4-1'e getirerek "hat-trick" yapmayı başardı.

Barcelona'da maça yedekler arasında başlayan milli futbolcu Arda Turan, 66. dakikada Rakitic'in yerine oyuna girerken, 85. dakikada Mathieu'nun soldan yaptığı ortada, topu arka direkte kafayla ağlara göndererek takımın 5-1 öne geçiren golü kaydetti. Arda, Barcelona formasıyla ilk golüne imza atmış oldu.

Öte yanda, Arda'nın 77. dakikada rakip oyuncu Quini'ye yaptığı faul sonrası hakem önce kırmızı kartını gösterirken, daha sonra hatasını fark edip kararını değiştirdi ve sarı kartını çıkardı.

Karşılaşmayı 5-1 kazanan Barcelona, puanını 69'a yükselterek, en yakın rakibi Atletico Madrid'in 8 puan önünde liderliğini korudu.

RAYO VALLECANO MAÇI 9 KİŞİ TAMAMLADI

Rayo Vallecano, Barcelona'ya evinde 5-1 kaybettiği maçı gördüğü 2 kırmızı kart nedeniyle 9 kişi tamamlamak zorunda kaldı.

Müsabakanın 42. dakikasında Rakitic'e sert bir faul yapan Llorente, direkt kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Ardından, 67. dakikada ceza sahası içinde Busquets'i düşüren Iturra, hem kırmızı kart görerek takımının 9 kişi kalmasına neden oldu hem de penaltıya sebebiyet verdi.

Bu pozisyonda Barcelona'nın penaltı atışını kullanan Luis Suarez, kaleci Juan Carlos'u geçemedi.