Maçın ilk golü Galatasaray'dan geldi. Eren Derdiyok 9. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarının son dakikasında ise Bruma attığı güzel golle farkı ikiye çıkardı.

İlk yarı bu skorla sona ererken 73'te Marcelo, 78'de de Cenk Tosun skoru eşitledi. Maç 2-2 sona erdi. 

Vodafone Arena ilk kez bir derbiye ev sahipliği yaparken 5 yıl aradan sonra ilk kez bir lig derbisinde rakip takım taraftarları da yer aldı. Maçı 2 binden fazla Galatasaray taraftarı tribünden izledi. Taraftarların stada gelişinde herhangi bir sorun yaşanmadı.

Beşiktaş maça Fabri, Gökhan Gönül, Tosic, Marcelo, Caner, Atiba, Gökhan İnler, Oğuzhan, Quaresma, Olcay, Cenk ilk 11'i ile başladı. Galatasaray'da Riekerink Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan, Carole, Tolga, Selçuk, Yasin, Sneijder, Bruma, Eren Derdiyok ilk 11'ini tercih etti.

Chedjou özür diledi

Galatasaraylı futbolcu Aurelien Chedjou, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'la 2-2 berabere kaldıkları maçta takımının yediği gollerde hatası olduğunu belirterek, sarı-kırmızılı taraftarlardan özür diledi.

Sarı-kırmızılıların Kamerunlu stoperi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Taraftarlardan özür dilemek istiyorum. Takım arkadaşlarımın mükemmel işini yaptığım 2 hatayla mahvettim. Çok özür dilerim. Gelecek maçlarda daha iyi olacağım. En büyük Cimbom.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Al Jazeera