Fransız teknik direktör, 1 Ekim 1996'dan beri çalıştırdığı Arsenal'i sezon sonunda bırakacağını açıkladı. Son yıllarda başarısız bulunarak istifası istenen Arsene Wenger, Arsenal'e 3 Premier League şampiyonluğu, 7 FA Cup şampiyonluğu kazandırdı ve 'yenilmez' bir sezon hediye etti.

Premier League'de devrim yapan Avrupalı teknik direktörlerin başında gelen Arsene Wenger, Arsenal'den sözleşmesinin gelecek sezon bitmesini beklemeden bu sezon sonunda ayrılacağını açıkladı.

Wenger "Dikkatli değerlendirmeler ve kulüple görüşmelerin ardından kenara çekilmem için doğru zamanın geldiğini düşünüyorum'' dedi.

Arsenal'le özdeşleşen Fransız teknik direktör, ''Bu kulübe uzun yıllar hizmet verme ayrıcalığına sahip olduğum için minnettarım. Görevim süresince her zaman sadık ve dürüst oldum. Arsenal'e olan aşkım ve desteğim sonsuza kadar sürecek'' vurgusu yaptı.

​Arsenal'in yöneticilerine, çalışanlarına, oyuncularına ve kulübü bu kadar özel kılan taraftarlarına teşekkür ettiğini belirten Wenger, taraftarları sezonu olabilecek en üst sırada bitirmek için takımı desteklemeye çağırırken ''Tüm Arsenal sevenler, kulübün değerlerine sahip çıksın'' dedi. 

Arsenal de sosyal medya hesaplarından kulübün en uzun süre görev yapmış ve en çok kupa kazandırmış menajerine teşekkür mesajı yayımladı.

​Arsenal, Wenger'in kulübe geldiği ilk günden keşfettiği futbolculara ve oluşturduğu efsane takımlara uzanan bir video da yayımladı.

Alex Ferguson'un ​Manchester United'ın 1986'dan itibaren 26 yıl teknik patronluğunu yaptıktan sonra 2013'te emekliye ayrılmasında olduğu gibi Wenger'in vedasıyla da Premier League'de bir dönem kapandı.

'Le Professeur' (Öğretmen) lakaplı 69 yaşındaki Wenger, futbolculuk kariyerinin ardından 1984–1994 arası Fransa'da Nancy ve Monaco, 1994–1996 arası Japonya'da Nagoya Grampus Eight takımlarını çalıştırdı.

1996'da Arsenal'in başına geçtiğinde İngiliz futbolcuların tavır aldığı ve 'Müfettiş Clouseau' adını taktığı Wenger,  Patrick Vieira, Nicolas Anelka, Davor Şuker, Thierry Henry, Gilberto Silva, Kolo Toure, Cesc Fabregas, Emmanuel Adebayor gibi transferlerle birbiri ardına geleneksel İngiliz futbolu değil de Barçavari Avrupa futbolu oynayan takımlar çıkardı.

Arsenal'in sürekli fotbolcu alıp satmasını sağlayarak kulübü finansal açıdan çok iyi duruma getirdi. Ancak son yıllarda üst üste alınan başarısızlıklar Wenger'in iktidardan gitmek bilmeyen liderlerle kıyaslanmasına bile yol açtı.

Başaltı takım pozisyonuna düşen ​Arsenal'in yeni menajerinin kim olacağı ve takımı tekrar yükselişe geçirip geçiremeyeceği merak konusu.