Hürriyet Gazetesi'nden Uğur Meleke, Van Persie'nin önünde kritik bir ay olduğunu düşünüyor:

"Hafta içi konuştuğum Hollandalı gazeteciler, Van Persie'nin en büyük hayranı Advocaat onu kullanmıyorsa, artık hiçbir üst düzey ligde oynayamayacağı görüşündeydiler. Dün nihayet 45 dakika oynadı, gol de attı Van Persie. Eminin Advocaat da üçlü orta sahasının yetenek kısıtına bir alternatif bulmak istiyordur ve şüphesiz ki Van Persie'li bir hücum hattı güzel bir seçenek olacaktır. Artık top Van Persie'de bence. Önünde kritik bir ay var. İki Manchester maçında, eski takımını ondan vazgeçtiklerine pişman etmek istiyorsa hayata bağlanmalı artık. Daha çok istemeli. Daha çok çalışmalı"

Demirkol: İlginç Van Persie hamlesi

Fanatik Gazetesi'nden Mehmet Demirkol da Advocaat'ın ikinci yarının tamamında Van Persie'yi oynatmasını 'ilginç bir hamle' olarak değerlendirdi:

"İkinci yarıda Advocaat’ın Van Persie’yi 10 numara pozisyonu için oyuna alması ilginçti. Ancak ilk yarıda olduğu gibi takım boyu kısalmayınca iş Volkan’ın isyanına kaldı. Hakeme isyanının yanına pozisyonu kovalayarak Van Persie’ye attırdığı golün anlamı büyük. Osmanlı kadrosunun vaat ettiğin tersine Gençlerbirliği ve Başakehir maçlarında 2-0’dan skorun dengeye gelmesine engel olamamıştı. Yine her şey lehlerineyken yakalandılar. Ve perşembenin yorgunluğunu da yaşamaya başlayınca Fenerbahçe’nin orta sahadaki eksikliğine rağmen rakibin gelişlerine engel olamadılar. Yorulan sadece onlar değildi tabii. Fenerbahçe, yorulduğu için çıkmak isteyen Volkan ve sakatlığı nedeniyle kadroda olmayan Lens’in yerini dolduramadı. Alper orta saha dirençle katkıda bulunduysa da hücum yönünde çok eksikti"

Dilmen: İdeal bir forvet arkası mı?

Sabah Gazetesi'nden Rıdvan Dilmen, "Puan kaybı kredisi hiç yok Fenerbahçe'nin. Advocaat'ı, takımı daha tempolu oynatmaya çalışan bir hoca olarak görüyorum. Emenike bir tane iyi iş yapıp beş tane kötü iş yapabilir. Sow'un fiziksel durumu belli, kendi de söylüyor. Ozan'ı, Topal'ı, Souza'yı tek tek ön libero olarak her takıma alırım tek tek ama deplasmanda çıkamıyorsunuz iç oyuncu olarak. Ozan ile Souza çizgiye kadar basabilmeli. Beke de yardımcı olabilir. Bu tip orta sahalar değiller ama mecburlar. Forvet arkasında denenen Van Persie ideal bir forvet arkası mı, değil. Dolayısıyla hoca elindeki malzemeyle iş yapmaya çalışıyor. Eveleyip geveleyen bir takım görüntüsünden çıkarmaya çalışıyor Advocaat. Bu oyuncular bunu içeride yapabiliyor mu, evet, dışarıda ise hayır" değerlendirmesinde bulundu.

Güven: Kimyası değil fiziği kötü

Milliyet Gazetesi'nden Ercan Güven de Van Persie'li ikinci yarıyı şu şekilde yazdı: "İkinci yarı aynı koşullarla başladı. Fark da olabilirdi, beraberlik de.Ama Advocaat ciddi değişiklikler yapmıştı. Volkan’ın yerine Van Persie ve 4-4-2 dizilişi. “İlaç” hemen etkisini gösterdi!. Volkan’ın takipçiliği, ısrarcılığı ile kazanılan top yine Volkan tarafından sıfırdan ortalanınca “dedikoduların adamı” Van Persie klasını gösterdi. Artık golle dönmüş bir Van Persie var Fenerbahçe’de ve biraz daha düzelirse muhtemelen kartların yeniden karılması gerekecek. Çünkü kimyası değil fiziği kötü Van Persie’nin. Hala da kötü... 69. dakikada önüne almak istediği topa bir ıskası var ki, maçı yeniden seyrettiğinde kendisi bile inanamayacak"

Kaynak: Hürriyet, Sabah, Milliyet, Fanatik