Galatasaray, Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk maçında yarın sahasında Atletico Madrid ile karşılaşacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde C Grubu'nda yer alan Galatasaray, gruptaki ilk maçına çıkıyor. İspanyol ekibi Atletico Madrid'i yarın Türk Telekom Arena'da stadyumunda ağırlayacak Aslan, ilk maçında sahadan 3 puan ile ayrılarak devler ligine iyi bir başlangıç yapmak istiyor. Yarın saat 21.45'te başlayacak olan müsabakayı Polonya Futbol Federasyonu'ndan Szymon Marciniak yönetecek.

Sarı-kırmızılılar, C Grubu'nda İspanya'nın Atletico Madrid, Portekiz'in Benfica ve Kazakistan'ın Astana takımlarıyla birlikte yer alıyor.

Grubun diğer mücadelesinde ise Portekiz temsilcisi Benfica, sahasında Kazakistan ekibi Astana'yı konuk edecek.

158. MAÇ

Sarı-kırmızılılar, 1955-1956 sezonunda UEFA tarafından Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası adıyla ilk kez düzenlenen ve 1992-1993 sezonunda ise ismini UEFA Şampiyonlar Ligi olarak değiştirdiği dev organizasyonda bugüne dek 157 karşılaşmaya çıktı. Devler liginde ilk karşılaşmasına 1956-1957 sezonunda Dinamo Bükreş'e karşı çıkan Aslan, geride kalan 157 karşılaşmanın 55'inde gülen taraf olmayı başardı. Şampiyonlar Ligi'nde 64 yenilgi alan sarı-kırmızılı ekip, 38 mücadeleden ise 1 puan ile ayrıldı. Aslan, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 201 kez havalandırırken, kalesinde ise 240 gol gördü.