Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, "Ergin Ataman'ın sözleşmesi 2016 Olimpiyatlarını kapsıyor. Sonrasına bakacağız. Sonrasında ya Galatasaray'da ya da milli takımda devam edecek" dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, TRT Spor'da katıldığı bir programda Ergin Ataman'ın, A Milli Basketbol Takımı'nı çalıştırmaya devam edip etmeyeceği ile ilgili çıkan haberlere cevap verdi.

"ANTRENÖRLERİMİZ SADECE MİLLİ TAKIMI ÇALIŞTIRACAK"

FIBA'nın milli takımların takvimlerini değiştirdiğini belirten Erdenay, "Futbolu örnek alıyorlar artık. Bu durumda sene içlerinde de milli maçlar olacak. Yazın bile bu ortamda kolay olmuyordu antrenör için iki takımı çalıştırmak. Şu ortamda artık milli takım antrenörünün kulüp takımı çalıştırması imkansız. Bu durum Ergin Ataman ve Ekrem Memnun için de geçerli. Bunu daha önce de söylemiştim. Bu yeni statüyle önümüzdeki dönemde antrenörlerimiz sadece milli takımlarımızı ya da kulüp takımlarını çalıştıracak" şeklinde konuştu.

"GALATASARAY YA DA MİLLİ TAKIM"

Ergin Ataman'ın sözleşmesinin 2016 Olimpiyatları'nı kapsadığını vurgulayan Harun Erdeanay, "Sonrasına bakacağız. Sonrasında ya Galatasaray'da devam edecek ya da milli takımda. Ergin Ataman'ın uzun yıllar milli takıma hizmet etmesi bizim için avantaj ancak sadece milli takımda devam edebilir" diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, daha önce yaptığı açıklamalarda Ergin Ataman'ın hem Galatasaray'ın hem de A Milli Basketbol Takımı'nın başında görev almasını eleştirmişti.