Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, UEFA Avrupa Ligi'nde AZ Alkmaar'a elenmelerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Biz kazanmaya odaklı bir takımız. Elenebiliriz ama kaybetmeyi düşünmemeliyiz. Bu macerada oynadığımız iki maçın oyuncularımıza büyük katkıları olacak. Güzel bir maceraydı" dedi.

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Medipol Başakşehir, sahasında ağırladığı Hollanda ekibi AZ Alkmaar'a 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Karşılaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "2-0'dan sonra maçı çevirmek kolay değil ama takımın oyunun başlangıç noktasındaki coşkusu son derece iyiydi. Yenilen goller zihinsel olarak oyuncu grubunun enerjisini düşük hale getirebiliyor. İkinci yarının başlangıcı oyun olarak iyiydi. Biz kazanmaya odaklı bir takımız. Elenebiliriz ama kaybetmeyi düşünmemeliyiz. Bu macerada oynadığımız iki maçın oyuncularımıza büyük katkıları olacak. Güzel bir maceraydı. Bu dosyayı kapatacağız. Oyuncularımız yarın antrenman yapacak ve iki gün zihinsel olarak dinlenecekler. Ondan sonra lige konsantre olup geçen sene yakaladığımız oyun kalitemizi yakalamak için çalışacağız" dedi.

"YAKALADIĞIMIZ BAŞARININ ALTINA DÜŞMEK İSTEMİYORUZ"

Takım olarak yeni sezondaki hedeflerinin sorulması üzerine Avcı, "Ben sıralama olarak hedef koymadım. Geçen sene çok önemli işler yaptık. Oyun kalitemiz belirli bir düzeyde seyretmişti. Rekabet hedefi sağlamamız gerekiyordu. Eksiklerimizi giderirsek, geçen seneki yerlerde dolaşan ve her rakibin çekindiği bir takım olursak yine buralarda oluruz. Geçen sene yakaladığımız başarının altına düşmek istemiyoruz" dedi.

"TRANSFER ŞU AN İTİBARİYLE YOK"

Spor Toto Süper Lig öncesi 7. müsabakalarını oynadıklarını ifade eden tecrübeli teknik adam, "Futbol takımı sezon öncesi 6-7 tane ortalama maç oynar. Bizim oynadığımız takımların 6'sı Avrupa kupalarına katılan takımlar. Bizim için test olabilecek maçlardı. Çok önemli tecrübeler kazandık. Transfer şu an itibariyle biz de yok ama yarın ne çıkar bilemiyorum" şeklinde konuştu.