Dördüncü Avrupa ve Dünya Dağ Koşusu Milli Takım seçmeleri Kütahya'nın Gediz İlçesine bağlı Termal Turizm Merkezi Muratdağı'nda yapıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonunca 2 bin 312 metre yükseklikteki Muratdağı'nın 1450 metresinde bulunan Termal Turizm Merkezi'ndeki Kıcıroğlu Yaylası'nda gerçekleştirilen Dördüncü Avrupa ve Dünya Dağ Koşusu Milli Takım seçmelerine 296 sporcu katıldı.

Yıldız kızlar, yıldız erkekler, genç kızlar, genç erkekler, büyük bayanlar ve büyük erkekler kategorilerinde gerçekleştirilen dağ koşusu yarışmaları, Kıcıroğlu Yaylası ile 1850 rakımlı Sarıçiçek Yaylası'ndaki Kayak Merkezi arasında bulunan dağlık bölgede yapıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Karadeniz, TAF Dağ Koşusu Koordinatörü Hasan Babaç, Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Muharrem Çakır, Kütahya Atletizm İl Temsilcisi Ercan Şirin, Gediz Kaymakamı Avni Kula, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Turgut Çıtak ve Gediz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İbrahim Demir'in katıldığı dağ koşusu birçok sporsever tarafından büyük ilgiyle izlendi.

Yıldız Kızlar kategorisi 3800 metre koşusunda Van ilinden katılan Bahar Atalay birinci, Ağrı'dan Gülsüm Tunç ikinci ve Ardahan'dan Gülcan Palavan üçüncü oldu.

Yıldız Erkekler 4000 metre koşusunda Ağrı ilinden Nurkan Dağtekin birinci, Mardin'den Ahmet Alkanoğlu ikinci ve Erzurum'dan Emrah Gönen üçüncü oldu.

Genç Kızlar 4000 metre koşusunda İstanbul'dan Yayla Kılıç birinci, Kayseri'den Burcu Subatan ikinci ve Diyarbakır'dan Gülistan Pekmez üçüncü oldu.

Genç Erkekler 8000 metre koşusunda Ağrı'dan Abdullah Yorulmaz birinci, aynı ilden Şehmuz Sarıhan ikinci ve Karaman'dan Mustafa Göksel üçüncü oldu.

Büyük Bayanlar 8000 metre koşusunda Erzurum'dan Tuba Erdal birinci, Ağrı'dan Sevim Akbay ikinci ve Aydın'dan Fatma Sarı üçüncü oldu.

Büyük Erkekler 10.000 metre koşusunda ise Gümüşhane'den Ercan Muslu birinci, Afyonkarahisar'dan Nuri Kömür ikinci olurken, Muhammet Can Ağyürek de üçüncü oldu.

Yarışmalar sonunda düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporculara TAF Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Karadeniz, Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Muharrem Çakır, Kütahya Atletizm İl Temsilcisi Ercan Şirin, Gediz Kaymakamı Avni Kula ve İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Turgut Çıtak tarafından madalyaları verildi.

Yapılan yarışmalarla ilgili bir değerlendirme yapan Gediz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İbrahim Demir, "Dört yıldır Muratdağı'nda Avrupa ve Dünya Dağ Koşusu Milli Takım seçmeleri yapıyoruz. Bu yıl yaptığımız Dördüncü Avrupa ve Dünya Dağ Koşusu Milli Takım seçmelerinde, Türkiye Atletizm Federasyonu Dağ Koşusu Koordinatörü Hasan Babaç'ın da ifade ettiği gibi Türkiye'de en çok katılımlı bir yarışma yapıldı. Bu yarışmalarda Türkiye tarihinde 296'sı sporcu olmak üzere yönetici ve antrenör olarak toplam 341 kişi katılarak rekor kırılmıştır. Yarışmaya katılan sporcular Milli Takıma girmek için Kıcıroğlu Yaylası ile 1850 metre yükseklikteki Sarıçiçek Yaylası'nda o soğuk havada kıyasıya mücadele ettiler. Kategorilerinde ilk 4 dereceye giren sporcularımız 7 Hazirandan itibaren Dağ Koşusu Milli Takım Kampını burada yapacaklar ve Gediz GDZ Otelde konaklayacaklar. Her gün Muratdağı'na çıkarak Avrupa ve Dünya Şampiyonasına ilçemizde hazırlanacaklar. Eğer maddi sorunlar aşılabilirse 2016 Ağustos ayında yapılacak olan Balkan Dağ Koşusu Şampiyonası da Muratdağı Termal Kayak Merkezi'nde yapılacak. Bu yarışmaların gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı