Beşiktaş, yarın UEFA Avrupa Ligi H Grubu ilk maçında deplasmanda Arnavutluk temsilcisi Skenderbeu'ya karşı oynayacağı maç ile Avrupa kupalarında 179. karşılaşmasına çıkacak.

Siyah-beyazlı kulüp geçtiğimiz sezonu 3. sırada bitirdiğinden UEFA Avrupa Ligi gruplarında mücadele etmeye hak kazanmıştı. Beşiktaş, Fransa'nın Monaco şehrinde gerçekleşen kura çekimi sonucunda H Grubu'nda, Rusya'dan Lokomotiv Moscova, Portekiz'den Sporting Lisbon ve Arnavutluk ekibi Skenderbeu takımları ile eşleşti. Grubun ilk maçında siyah-beyazlılar, yarın deplasmanda Elbasan Arena'da TSİ 22.05'te Skenderbeu ile mücadele edecek. Karşılaşmada Macaristan Federasyonu'ndan Tamas Bognar düdük çalacak. Bognar'ın yardımcılıklarını Laszlo Viszokai ve Gabor Erös yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Oszkar Lemon olacak.

AVRUPA KUPALARINDA 179. SINAV

Beşiktaş bugüne kadar Avrupa kupalarında 178 maçta mücadele etti. Bu karşılaşmalarda 66 galibiyet alan Kartal, 78 mücadelede sahadan mağlup ayrıldı. 34 karşılaşma ise beraberlik ile sonuçlandı. Siyah-beyazlılar 178 maçta rakip fileleri 224 kez havalandırırken, kalesinde ise 253 gol gördü.

UEFA AVRUPA LİGİ'NDE 91. MESAİ

UEFA Avrupa Ligi'nde 90 kez oynayan siyah-beyazlılar, 40 galibiyet, 33 mağlubiyet alırken, 17 maçtan sahadan beraberlik ile ayrıldı. Beşiktaş bu maçlarda 139 kez meşin yuvarlağı rakip takımın kalesine gönderirken, 111 gol yedi.

GEÇTİĞİMİZ SEZON 3. TURDA VEDA ETTİ

Beşiktaş, geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi'nde C Grubu'nda mücadele etti. Tottenham, Partizan ve Asteras ile aynı grupta yer alan siyah-beyazlılar, yenilgisiz olarak bir üst tura lider çıktı. 2. turda İngiliz takımı Liverpool ile eşleşen Beşiktaş, uzatmalara giden rövanş maçında penaltılarla adını bir üst tura yazdırmıştı. 3. turda Belçika'nın Club Brugge ekibiyle mücadele eden Kartal, deplasmanda 2-1, İstanbul'da da 3-1 yenilerek UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

ARNAVUT LİGİ ŞAMPİYONU

Skenderbeu, 2014-2015 sezonunu Arnavutluk Süper Ligi'nde şampiyon olarak tamamladı. Bu sonuçla UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynama hakkı kazanan Skenderbeu, 2. ön eleme turunda Kuzey İrlanda ekibi Crusaders'i geçerek 3. tura yükseldi. 3. ön eleme turunda Moldova ekibi Milsami'yi 2 maçta da 2-0 yenerek büyük başarı yakalayan Arnavut ekibi, play-off oynama şansını elde etti. Şampiyonlar Ligi Play-off turunda Dinamo Zagreb'le eşleşen Skenderbeu, 2 maçta da rakibine mağlup olarak UEFA Avrupa Ligi gruplarına katılma hakkını kazandı.