Mersin'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası son buldu. Erkeklerde Türkiye'yi temsil eden ve Kıbrıslı Türk Yiğitcan Hekimoğlu'nun da kadrosunda bulunduğu ENKA Spor şampiyon olurken, kadınlarda Fenerbahçe ise üçüncü sırada yer aldı.

Nevin Yanıt Atletizm Pisti’nde yapılan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nın son gününde, erkekler 200 metre, 800 metre, 3 bin metre, 4x400 bayrak koşusu, kadınlar 200 metre, bin 500 metre, 5 bin metre, 4x400 bayrak, 110 metre engelli erkekler, 3 bin metre engelli erkekler ve 100 metre engelli kadınlar müsabakaları yapıldı. Erkekler üç adım atlama, sırıkla atlama, disk atma, cirit atma, kadınlar yüksek atlama, uzun atlama, gülle atma ve çekiç atma müsabakaları ile devam eden yarışmada sporcular, birincilik kürsüsüne çıkabilmek için kıyasıya mücadele etti. 

Kupaya iyi başlayıp ilk günü 42 puanla kapatan ENKA Spor, final gününde de 40 puan alarak, toplamda 82 puanla 5 takımın içerisinde birinciliği göğüsledi. İspanya ekibi Playas de Castellon 74 puanla ikinci, Portekiz temsilcisi Benfica ise 64 ile üçüncü olarak şampiyonayı tamamladı. Kadınlarda ise gösterdiği çıkış ile dikkatleri çeken Sporting Lizbon, ilk gün topladığı 79 puanı final gününde 133'e çıkararak şampiyon oldu. Valencie 122 puanla ikinci sırayı alırken, üçüncülük kürsüsüne 116 puanla Fenerbahçe çıktı. 

100 metre engellide ikinci olan Fenerbahçe formalı Nevin Yanıt, "Yaşadığım olaylardan sonra Allah bana nasip etti ve tekrardan döndüm. İnat ettim, ikinci oldum. Önemli olan kulübüme iyi puan kazandırmaktı. Mücadele etmek gerekiyor. Tekrar eski günlerime dönebilmek için zaman gerekiyor. Yavaş yavaş derecem düşüyor ve bunun için mutluyum. Yarış koştukça daha iyi dereceler yapacağımı biliyorum. Yarış ve antrenman eksiğim var ama mücadele etmeyi çok seviyorum. Çok daha iyi şeyler yapacağım çünkü buna inanıyorum" dedi. 

Şampiyonanın kapanış seramonisinde, dereceye giren takımlara protokol üyeleri tarafından madalya ve kupaları tamdim edildi.