Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, tur şirketlerinin,Arda Turan 'ın Barcelona 'ya transferinin ardından İspanyol ekibinin maç takvimine göre bu kente turlar düzenlemeye başladığını söyledi.

Milli futbolcunun kulübünde düzenli forma giymeye başlamasıyla Barcelona turlarına taleplerin arttığını dile getiren Polatoğlu, "Türkiye'den 10 tur operatörü düzenli bir şekilde Barcelona'nın iç saha maçlarına tur programları satıyor. Ocak ayındaki ilk turlar, Arda'nın düzenli forma giyip giymeyeceği tam belli olmadığı için çok fazla ilgi görmedi. Daha sonra Arda, kulübünde düzenli forma şansı bulunca turlara katılan kişi sayısı da arttı. Her maça Türkiye'den yaklaşık 200 kişi gidiyor. Barcelona'nın her ay sahasında iki maç yaptığını düşünürsek Türkiye'den ayda ortalama 400 kişinin Arda Turan'ı Camp Nou'ya canlı izlemeye gittiğini söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

295 EURO'DAN BAŞLIYOR

Polatoğlu, İspanya'nın Türk turistlerin en çok ziyaret ettiği 5'inci ülke olduğunu, tarih ve kültür turizmiyle ön plana çıkan bu destinasyonun Arda Turan ile birlikte spor turizminin de gözdesi haline geldiğini anlattı.

Turlara katılan futbolseverlerin Arda Turan'ın yanı sıra Lionel Messi, Neymar ve Luis Suarez gibi yıldızları da canlı izlemek istediğine işaret eden Polatoğlu, firmaların turlara ilişkin bilgileri internet sitelerinde paylaştıklarını, 2 gecelik tur paketlerinin 295 Euro'dan başladığını, uçak bileti, şehir turu, konaklama ve şehir içi transferlerin paketlere dahil olduğunu kaydetti. (AA)