Galatasaray eski Başkanı Ünal Aysal , Yıllık Olağan Mali Genel Kurul'da kendisine yönelik eleşteriler hakkında açıklamalarda bulundu. Kendi başkanlığı dönemine getirilen eleştirilere cevap veren Aysal, "Galatasaray gibi büyük şirketlerde zarar aynı sebeplerden oluşur. Yanlış operasyon yapar para kaybedersiniz. Yani pahalıya alınmış ucuza satılmış bir oyuncu yok. Demek ki futbolcu alım-satımından dolayı edilmiş bir zarardan bahsetmiyoruz. 2011 yılında aldığımız borç stokunun ağırlıklı döviz cinsinden olması, artı her sene faiz üretmesinden bahsediyoruz. Bu zararı önleme ancak borç yükünü kaldırmaktan ve kârlılıktan geçmekte. Ben 2014 Eylül ayında gayrimenkullerimizi likit hale getirmemiz lazım demiştim. Bunları projeye çevirelim, süratle nakite döner, borçları öderiz demiştim. Ama o gün sayın divan kurulumuz bana böyle bir tavsiyenin zamanı olmadığını söylediler. Bunun dışında çözümler de üretemeyeceğimiz için hatırlarsanız aynı divan kurulunda görevi bırakmak istediğimi söyledim. Çözüm için önünüzde engeller varsa en haysiyetlisi görevi bırakmaktır." ifadelerini kullandı.

"GALATASARAY'IN BÖYLE BİR İMKANI VARDI DA BİZ KULLANMADIK MI? "

UEFA 'dan alınan ceza için de açıklamalarda bulunan Aysal, "Bize 5 yıl verdiler, biz niye 2 yılı kabul ettik suçlaması var bir de. Biraz tanışıyorsak, böyle bir tercihi, bizim yapmamış olmamızı kimsenin düşüneceğini zannetmiyorum. 5 yıl diye bir süre zaten yok. Yani UEFA'da yok. Telefonlar edin, internete girin, ne yaparsanız yapın 5 senelik bir süre yok hiç kimseye de verilmedi. Bizim dönemimizde ya 2 sene ya 3 seneydi. Ama bu da bedava değildi. Biz aşağı yukarı 7 kulüp o gün masaya çağrıldık. 7 kulübün içinde Manchester United, PSG, Zenit gibi güçlü kulüpler de vardı. Bazıları 3 seneyi, bazıları ise 2 seneyi seçti. Neden? Çünkü Manchester United gibi kulüplerin cebinde 60'ar milyon Euro bulunuyordu. Onlar o cezayı ödediler, 1 sene uzatma aldılar. Ama sadece onunla kalmadı bu tercih. Futbolcu sayılarını 21'e indirmeyi ve futbolcu satarak para üretemedikleri takdirde futbolcu transfer etmeyeceklerini garanti ettiler. Galatasaray'ın böyle bir imkanı vardı da biz kullanmadık mı? Demek ki 2 sene tercihimiz bu kadar basit sebeplere dayanıyordu." diye konuştu.

"BEN KİMSEYE BORÇ ÖDEYECEĞİM DEMEDİM!"

"Bazıları, 'Sen geldiğin vakit biz uyumluyduk, sen bozdun' diyorlar." diyen Aysal, sözlerini şöyle sürdürdü: Biz bu seneki cezayı önleyebilmek için 9 tane proje geliştirdik. Tedbirler, alınan cezayı önlemek için aldığımız tedbirlerdi. Şampiyonlar Ligi gelirini arttırmak için görüşmeye katıldık. Bu bedel 5,3 milyon eurodan 30 milyon euroya çıktı. Ben ilk geldiğim gün size 328 milyon dolar borcu ödeyeceğim demedim. Başarılı olacağımızı söyledim ve de olduk.

"BİR ÇOCUK BİLE 9 AYDA OLUYOR TEBRİK EDERİM"

Transferlerden dolayı yapılan eleştirilere de cevap veren Aysal, " TFF'nin tüm aleyhteki kararlarına rağmen bizden sonraki yönetim 4. yıldızı takmıştır. Ne ekerseniz onu biçersiniz. Yarsuvat, '1 kuruş harcamadan, 1 futbolcu almadan, 3 kupa aldım' demiş. Bir çocuk bile 9 ayda yapılıyor. Bizim dönemimizde futbolculara dağıtılan otomobiller sponsorlardan alındı, para ödenmedi. Bunları söylüyorum bir daha konuşmam. Dönemimizde 42 oyuncuya 110 milyon Euro ödemişiz, rakibimiz 24 oyuncuya 100 milyon Euro ödemiş. Başarıyı biz elde etmişiz" şeklinde konuştu.

Aysal yönetime tavsiyelerde bulunarak konuşmasını tamamladı. Ünal Aysal "Galatasaray Mağazacılık'ın, Sportif A.Ş'den kulübe satış olayına değinmek istiyorum. Bunun getirisi 58 milyon Euro kâr. Bugün bizi UEFA'nın kestiği cezayı önleyecek bir tedbirdi. Her şey yapıldı bir Allah'ın kulu da bize 'yapmayın' demedi. Gelen yönetim de bunu devam ettirdi ve ne hikmetse geçen sene Ekim ayında bu işlem iptal edildi ve böyle UEFA'nın kucağına düştük. Sadece bu konuyu savunsaydık 1 sene değil hiç ceza almayacaktık. Ben sayın başkanı aradım, ikaz etmek istedim. Yok dedi, biz o kararı alırken UEFA'dan tavsiye aldık dedi. Araştırdım böyle bir tavsiye yok. Hala CAS'a gidiyorlarsa bu konu üzerinde durulursa iyi olur" dedi.