Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkanı Oğuz Tongsir, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'la yaptığı toplantı sonrası aldıkları kararları açıkladı.

TSYD Başkanı Oğuz Tongsir, basın mensuplarına yapılacak akreditasyonları da kapsayan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 21 Ekim Çarşamba günü Samandıra'da yaptığı açıklamada "Bundan sonra maçlara girecek spor yazarlarını biz belirleyeceğiz. Akreditasyonu Fenerbahçe Kulübü olarak biz yapacağız" şeklinde bir ifade kullanmış ve benimle de bir görüşme yapacağını vurgulamıştı.

Kendisinden gelen davet üzerine, Fenerbahçe Kulübü'ne gittim. Bazı çevreler TSYD Başkanı Fenerbahçe Başkanının ayağına gitmez dese de, davete icap etmek bizim geleneklerimizde var. Kaldı ki TSYD'nin menfaati uğruna her adımı atarım ve gerekirse her kulüp başkanını da ziyaret ederim. Nitekim Ajax maçından önce sarı- lacivertli kulübe giderek başkan Aziz Yıldırım, yöneticilerden Mahmut Uslu ve İlhan Ekşioğlu ile birlikte bir toplantı yaptık.

Bu toplantıda alınan kararlar şu şekilde:

1- Spor yazarlarının maç için akreditasyonlarını her zaman olduğu gibi yine TSYD yapacaktır.

2- TSYD üyesi olmayan hiçbir basın mensubu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na giremeyecektir.

3- Basın Tribünü bir görev yeridir. Görevli dışında, seyir ve keyif amaçlı hiç kimse bu tribüne sokulmayacaktır.

4- TSYD ve Fenerbahçe Kulübü en kısa zamanda Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği ile bir araya gelerek sorunları masaya yatıracaktır.

5- Fenerbahçe - Ajax maçında bazı basın mensuplarının stada alınmaması, Fenerbahçe yönetiminin bu toplantıdan önce almış olduğu bir karardır. Ancak tasvip edilmesi de mümkün değildir. Spor yazarı ile ilgili kararı, kendi meslek kuruluşu olan Spor Yazarları Derneği verir.

6- TSYD'nin Fenerbahçe ile birlikte başlattığı bu proje, diğer kulüplerimizle de sürdürülecektir. Ayrıca Fenerbahçe kulübü resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada (TSYD üyesi olmayan maçlara giremez) diyerek, tek muhatabının TSYD olduğunu göstermiştir.

7- TSYD hem tüzük değişikliği yaparak, hem de Fenerbahçe ile masaya oturarak yeni bir başlangıcın temelini atmıştır. Amacımız daha çağdaş, daha etkili, daha seviyeli bir TSYD'dir."