Babasının kazandığı şampiyonluklara özenen 18 yaşındaki milli bilek güreşçi Aysu Melek Damar, Malezya'da yapılan 37. World Armwrestling Championships 2015'te (WAF), büyük bir başarıya imza atarak dünya şampiyonluğunu kazandı.

Milli sporcu Aysu Melek Damar, babasına özenerek başladığı spor yolculuğunda 37. World Armwrestling Championships 2015'te (WAF) 70 kilo ve üzeri Genç Bayanlarda sağ ve sol kol kategorisinde dünya şampiyonu oldu.

Baba Erkan Damar, bedensel engelli oğlunun sosyal hayata adapte olabilmesi için bilek güreşi sporunu seçti. Oğluna yardımcı olmak maksadı ile başladığı spor dalında Avrupa 3'üncülüğüne kadar yükseldi. Başarılı spor hayatına kızını da dahil etmek isteyen baba, güreşin erkek sporu olduğuna savunan kızını ikna etmesi zaman aldı. Babasının ısrarları ve kazandığı madalyalara heves eden milli sporcu Aysu Melek Damar bilek güreşi sporuna başladı. Babası onun her zaman yanında olan, uykudan beslenmeye kadar sıkı bir disipline sokan antrenörü oldu.

PLAYSTATION KAFEDEN DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNA

Bağcılar'da bir playstation kafenin boş kısmında babası ile haftanın 4 günü 5'er saat antrenman yapan milli sporcu Aysu Melek Damar, zorluklar içerisinde şampiyonluğa adım adım ilerledi. Babası ile sık sık maç yapan Aysu, babasına göz açtırmadan yenilgiye uğratıyor.

"BABAMIN MADALYALARINA ÖZENDİM"

Babasının yardımları ile birçok şampiyonluk kazandığını dile getiren Milli Sporcu Aysu Melek Damar, "2012 yılından bu yana profesyonel olarak bilek güreşi ile uğraşıyorum. Bilek güreşine babamın sayesinde başladım. Babam engelli kardeşimin yapabileceği bir spor olarak bilek güreşine başladı. Beni de bilek güreşi sporuna başlatmak istedi. Ben erkek sporu yapamam dedim. Babam başarılar almaya başlayınca ben de madalyalara özendim açıkçası. Bu spora başlamamda en çok beni heveslendiren şey, babamın kazandığı madalyalar oldu. Babamın aynı zamanda antrenörüm olması bazen sıkıcı olabiliyor ama profesyonellik bazı şeylerden ödün vermeyi gerektiriyor" dedi.

"BOYNUZ KULAĞI GEÇER DERLER YA İŞTE TAM ÖYLE OLDU"

Kızının şampiyon olduğu anları anlatırken duygulanan milli sporcu ve aynı zamanda kızının antrenörü olan Erkan Damar, "Bilek güreşi müsabakalarında Avrupa 3.'sü oldum ama kızım beni geçti. Hani boynuz kulağı geçer derler ya işte tam anlamıyla öyle oldu. Kızım şampiyonluklar aldıkça ben gururlanıyorum Aynı şampiyonlukları kendim alsam bu şekilde gururlanmam. Bütün milletimize, şehitlerimize aldığımız madalyalar hediye olsun. Ben kızımın maçlarında o kadar bağırıp tezahürat yapıyorum ki kendi maçlarımda enerjim kalmıyor. Kızım birincilik alınca ben rahatlıyorum, benim kazanıp kazanmamam önemli değil. Azmi ve beni dinlediği için kızıma çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"BABASININ MESLEĞİ AMA ONU GEÇTİ"

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, "Baba mesleği olarak bu işi sürdürüyor ama babasını geçmiş durumda. Bağcılar ilçesinden böyle başarılı gençlerimizin çıkması bizi ziyadesi ile mutlu ediyor. Bu kızımızın başarısı diğer gençlere örnek olmasını diliyorum. Bu başarı bizim ülkemizin ve Bağcılar'ın başarısı. Bağcılar Belediyemizin spor kulübü var. Bu kulübümüzün bünyesinde birçok branşta oyuncularımızı gerek yurt içi gerek yurt dışı müsabakalara göndermek ve malzeme yardımı konusunda her türlü desteği veriyoruz" ifadelerini kullandı.

ŞAMPİYONLUKLAR İLE DOLU 4 YIL

Milli sporcu Aysu Melek Damar 2012 yılında Türkiye Bilek Güreşi Müsabakalarında 2'ncilik kazandı ve Avrupa'ya giderek 3'üncülük madalyası getirdi. 2 yıl ara verdiği spor hayatında 2015'te Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonu oldu. Ardından Malezya'da yapılan 37. World Armwrestling Championships 2015'te (WAF) dünya şampiyonluğu kazandı.

Babasına özendi dünya şampiyonu oldu

Babasına özendi dünya şampiyonu oldu