Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Bahar Çağlar 1 yıllık yeni sözleşme imzaladı.

2008 yazında Ceyhan Belediyesi'nden transfer olup sarı kırmızılı forma altında yedi sezon geçiren ve sekizinci sezonuna girecek olan Bahar Çağlar, takımda en uzun süre bulunan isim olarak göze çarpıyor. Çağlar bu süre zarfında 1 Euroleague Women, 1 Eurocup, 2 TKBL, 5 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanan ekibin parçası olma onurunu yaşayıp Galatasaray Kadın Basketbolu'nun tarihe geçen birçok başarısında ter döken yerlilerden biri olmuştu.

Geçtiğimiz sezon sonuna doğru Koç Ekrem Memnun'un pozisyonunu ön alandan arka alana kaydırdığı Bahar Çağlar, takımının üst üste gelen ikinci lig şampiyonluğunda önemli pay sahiplerinden biriydi. Milli oyuncu, normal sezonda Orman Gençlik maçıyla başlayan ve Adana ASKİ ile oynanan yarı final serisinin son maçına kadar olan süreçte çıktığı yedi maçta yaklaşık 27 dakika süre alıp 10,9 sayı 5 ribaund 2,6 asist ortalamaları yakalamıştı.

Son olarak Türkiye'nin Avrupa beşinciliğiyle sonuçlanan ve olimpiyat elemesi oynamaya hak kazandığı EuroBasketWomen 2015'te A Milli Takım'da görev alan Bahar Çağlar, koç Memnun'dan yaklaşık 28 dakika almayı başarmış ve 5,0 sayı 3,6 ribaund ortalamalarıyla katkı vermişti.

"ÇOK MUTLUYUM"

Kulübünde kalmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Bahar Çağlar "Galatasaray'da üst üste yedi sezon oynadım ve şimdi de sekizinci sezonuma giriyorum. Çok mutluyum. Bu herkese nasip olmayacak bir mutluluk. Gururluyum aynı zamanda, bunu gerçekleştirmiş olduğum için. Burada çok güzel günler geçirdim, ülke spor tarihine geçen büyük başarılar kazandık takım arkadaşlarımla birlikte" diye konuştu.

Şampiyonlukla noktalanan geçtiğimiz sezon sonu artan süreleri ve form grafiğiyle ilgili olarak ise Çağlar, "Aslında yaşadığım pozisyon değişikliği beni gerçekten zorladı ve alışmam uzun zaman aldı ama antrenörlerimizle çok çalışarak bunun üstesinden geldim ve takıma katkı sağladım diye düşünüyorum. Önümüzdeki sezon da elimden geleni en iyisini yaparak takımın başarısına destek vermeyi sürdüreceğim" dedi.