Süper Lig'ten PTT 1. Lig'e düşen Balıkesirspor, teknik direktör Erkan Sözeri ile anlaştı.

Gelecek sezon PTT 1. Lig'de mücadele edecek olan Balıkesirspor, tecrübeli teknik adam Erkan Sözeri ile bugün kulüp tesislerinde 1 yıllık sözleşme imzaladı. Kulüp tesislerinde bir basın açıklaması yapan yeni teknik direktör Erkan Sözeri, Balıkesirspor gibi önemli bir camiaya hizmet etmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi. Sözeri açıklamasında, "Bu takımı tercih ettim çünkü Balıkesirspor başarılı bir takım. Geçen seneyi yani Süper Lig senesini çıkarırsak son 4 senede 2 tane lig atlayıp Süper Lig'e gelmiş bir Balıkesirspor var. Demek ki böyle başarılı geçen bir süreçte doğru planlamalar yapmış, doğru yöneltilmiş. Geçen sene de talihsiz maçlar olmuş. Belki bu sene Süper Lig'de devam edecekti. Ama yapacak bir şey yok. Bizimde burayı tercih etmemizdeki neden, Balıkesirspor Kulüp Başkanı Tuna Aktürk ve yönetim kurulu üyelerinin çok istekli olduklarını gördük, bize çok güvendiklerini gördük. Bu sene hakikatten bize de çok ciddi bir talep vardı. Bu anlamda burayı tercih etmemdeki neden, başkanımızın ve yönetimimizin tekrar hedefe oynamak, Süper Lig'e tekrar ait olduğu yerlere dönme hedefi olduğu için burayı tercih ettik. Hedefe oynayan bir kulüple çalışmak istediğimin kararını vermiştim. İnşallah hayırlısı olur" dedi.

TARAFTARA DESTEK ÇAĞRISI

Balıkesirspor'un son maçlarında tribünleri boş gördüğünü söyleyen Sözeri, "Bir yerlerde başarısızlık varsa, insanlar pek tercih etmiyorlar maçlara gitmeyi. Ama Balıkesirspor takımı da sahipsiz kalmamalı. Burada da camianın en büyük sahibi taraftarlardır. Taraftarlar olmadan olmaz. Her zaman onlara ihtiyaç vardır. İnsanlar belki küsebilir, küskün olabilir ama o birlikteliği, o bütünlüğü hep beraber sağlarsak ki sağlamamız da lazım o zaman hedeflerimize daha kolay ulaşabiliriz. Sonuçta bir tane Balıkesirspor takımı var. Bu şehri temsil ediyor ve bu şehri de en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyor. Biz de bu şehri en iyi şekilde temsil etmek için bilgimiz, birikimimiz, iş disiplinimiz ve iş ahlakımızla buradayız. Onun için bizim o özgüvenimiz tam. Hedefe oynayacağımızdan en ufak bir şüphemiz yok" şeklinde konuştu.

YENİ TRANSFERLER YAPILACAK

Balıkesirspor'a yakışacak yeni transferler yapılacağını söyleyen teknik direktör Erkan Sözeri, "Transferler için kulüp başkanımız ve yönetim kurulu tam yetki verdi. Bize tam yetki verdikleri için ağır bir sorumluluk yüklediler. Bu sorumluluğun daha da farkında olup çok hassas davranacağız. Oyuncu seçiminde kriterlerimiz ne olacak. Öncelikle bu camiaya yakışan tavır ve davranış anlamında bir şekilde oyuncu seçimi yapacağız. Teknik anlamda da sonuna kadar forması için savaşan, her şeyini ortaya koyan, mücadele eden bir oyuncu profili ile çalışacağız. Belki tanımadığımız yabancı ve yerli oyuncu alabiliriz ama bunlarda sıkıntı yaşadığımız zaman benim o konuda affım yoktur. Önümüzde de bir kamp dönemi var. O kamp döneminde de transfer ettiğimiz oyuncular dahil bir değerlendirme yapacağız. Ondan sonra lige hazır bir şekilde girmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

"TAKIMI BİR YERLERE GETİRECEKSEK BÜTÜNLÜK ŞART"

Sözeri, "Camiayı şu mesajı vermek istiyorum" diyerek, "Bu takımı bir yerlere getireceksek bütünlük şart. Bu kaçınılmaz. Bu bütünlük sadece şehrin ileri gelenleri ile değil, taraftarı ile değil, yönetimi ile değil, malzemecisinden aşçısına, mülki erkanlarına kadar bu bütünlüğü sergilememiz lazım ki hedefe gidebilelim. Kimse birilerinin bizim önümüze taş koymasıyla, böyle bir şey olursa diye söylüyorum, bundan kazanç elde etmez. Balıkesirspor bundan zarar görür. Herkes zarar görür. Geçen sene Süper Lig'de Fenerbahçe'yi Galatasaray'ı yazıyordunuz. Ama bu takıma bir şey olursa ligin daha da aşağılarını yazarsanız. İnşallah sağ salim güzel bir şekilde çıkmak en büyük hedefimiz" diye konuştu.