Katalan ilaç firması Grifols, Camp Nou'nun reklam haklarını almaya çok yakın. Müthiş iddia, Barcelona merkezli radyo 'RAC1' tarafından duyuruldu! İşte detaylar...

Küresel çapta bir sağlık şirketi olan Grifols, Camp Nou'ya 30 yıl boyunca sponsor olmak için Ekim 2017'de bir teklif yapmış ama kabul görmemişti.

Mediapro'nun da yarışa dahil olduğu, hatta teklifini verdiği ama önceliğinin Camp Nou olmadığı belirtildi.

Grifols'un yeni teklifi, finansal açıdan reddedilemeyecek bir boyuta ulaştığı için, sene sonuna kadar anlaşmanın imzalanması bekleniyor.

20 yıllık yeni teklifin 300 milyon Euro (1.8 milyar TL) civarında olduğu, görüşmelerin son aşamaya geldiği, hak sahiplerinin de önümüzdeki haftalarda teklifi onaylamaya yakın olduğu söylendi.

24 Eylül 1957'de açılan tarihi stadyum, o tarihten 2000 yılına kadar Estadi del FC Barcelona (Barcelona'nın Stadyumu) olarak anıldı. Sonrasında ise kulüp yönetiminin almış olduğu kararla Camp Nou yani Katalanca anlamıyla 'Yeni Saha' olarak anılmaya başlandı.

Katalan ekibi 2010 yılına kadar formasına göğüs sponsoru almayarak yalnızca Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) ismini taşımıştı.