Başbakan Hüseyin Özgürgün, K-Pet Süper Lig Şampiyonu Mağusa Türk Gücü Spor Kulübü’nün yetkilileri ve futbolcuları onuruna yemek verdi.
 
Başbakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Merit Hotel’de yer alan akşam yemeğine Kıbrıs Türk Futbol Federasyon Başkanı Hasan Sertoğlu, Mağusa Türk Gücü Spor Kulübü Başkanı Şükrü Şemmedi, yönetici, teknik adamlar ve futbolcular katıldı.

Başbakan Hüseyin Özgürgün yemekte yaptığı konuşmada, Mağusa Türk Gücü Spor Kulübü’nü elde etmiş olduğu şampiyonluktan dolayı kutlayarak, “bir yemekle sizin alın teriniz ve emeğiniz ödenemez” dedi ve bunun gerek takım gerekse bireysel sporlarda da böyle 
olduğunu söyledi.

MTG’nin hocalarının kendisinin uzun yıllar birlikte spor yaptığı arkadaşları olduğunu belirten  Başbakan Özgürgün, şimdi futbol oynayanların daha iyi imkanlara sahip olduğunu kaydetti.

Başbakan Özgürgün konuşmasında  “Uluslararası maç yapabilmeniz için uğraşıyoruz. Federasyon da bu yönde gayret ortaya koyuyor” dedi.

Hedeflerinin şampiyon olan takımların uluslararası maç yapabilmeleri imkanı yaratmak olduğunu vurgulayan Başbakan Özgürgün,  en azından belirli bir ilerlemeyi sağlama noktasında çalışmalarının olduğuna ve KTFF başkanının da bu yönde gayret gösterdiğine işaret etti.

Sahalarda geçmiş yıllara göre seyirci sayısında artış yaşandığını da belirten Başbakan Özgürgün, liglere olan heyecan, ilgi ve kalitenin artmakta olduğuna vurgu yaptı.

Başbakan Özgürgün, “Bu yıl Süper lig şampiyonluğunu benim yıllarca oynadığım ve kaptanlığını yaptığım Çetinkaya’nın elinden aldınız. Çetinkaya ile yaptığınız yarışı takip ettim. Çok da güzel bir yarış oldu. Son haftaya kadar sürdü. Sizi kutluyorum. Güzel bir başarı elde ettiniz” şeklinde konuştu.

MTG’nin çok önemli ve çok köklü bir geçmişi bulunduğunu kaydeden Başbakan Özgürgün, “Mağusa’da hisarın altında maç yapmanın da zorluğu var. Orada kimse deplasmana çıkmak istemez” dedi.

Başbakan Özgürgün, düzenlemiş olduğu bu yemeğin ilkinin süper lig şampiyonundan başladığını belirterek,  bu etkinlikleri tüm spor dallarına yaygınlaştırarak geleneksel hale getirme niyetinde olduğunu da ortaya koyarak, amacının bir çok alanda farkındalık yaratmak olduğunu kaydetti.

1463063619.jpg

SERTOĞLU

Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu ise yaptığı konuşmada, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün kendilerinden önce davranarak yemekle takımı onurlandırmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başbakan Özgürgün’e futbola bu denli önem verdiği için teşekkürlerini sundu. 
Sertoğlu, Başbakan Özgürgün’ün görevi devralmadan önce projelerini duyduğunda çok şaşırdığını belirterek, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün projelerinden birine bu yıl 3 stadın ışıklandırılması için gerekli talimatları verdiğini ve gelecek yıl 4 bölgede gece maçlarının oynanabileceğini anlatarak teşekkürlerini sundu.

ŞEMMEDİ 

MTG Başkanı Şemmedi de, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün gösterdiği nezaket ve ince düşüncesiyle kendilerine verdiği yemekten duyduğu mutluluğu ifade ederek, teşekkür etti.

Kıbrıs Türk Futbolunda yıllardan beri ileriye yönelik hiçbir adım atılamadığına dikkat çeken Şemmedi, KTFF tarafından memnuniyet verici çabalar ile bir adım öne gidildiğini ifade etti.

Başkan Şemmedi, futbolun, sporun  içinden gelen dinamik bir Başbakan bulunduğunu vurgulayarak, Başbakan Özgürgün’ün futbola, spora verdiği önemi, en kısa zamanda gösterdiğini ve ilgisini belli ettiğini belirtti.

Şemmedi, Başbakan Hüseyin Özgürgün’e tüm hükümet çalışmalarında başarılar dileyerek,  Kıbrıs Türk Futbolu adına gecede bulunan herkese teşekkür etti.

1463063566.jpg

1463063591.jpg

1463063577.jpg